UPDATE #NOW

New York Times: Τα Μέθανα στους 52 top προορισμούς για το 2023


JTeam

13 Ιανουαρίου 2023

New York Times: Τα Μέθανα στους 52 top προορισμούς για το 2023
@newyorktimes
Tα Μέθανα μπήκαν στη λίστα των New York Times για top προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2023

Οι New York Times γνωρίζουν καλά από top προορισμούς και μπορούν να σου πουν τα πάντα από εναλλακτικά και δυσεύρετα μέρη, έως και πολυσύχναστους προορισμούς. Οι λίστες τους, φτάνουν σε κάθε άκρη του πλανήτη και έτσι και τα Μέθανα πάνε για κορυφή.

Πιο αναλυτικά δημοσιεύτηκε μια λίστα με 52 μέρη που προτείνει να επισκεφθούν οι αναγνώστες της αυτή τη χρονιά, επιλέγοντας προορισμούς που είναι ιδανικοί για την κουζίνα τους, την κουλτούρα, για περιπέτεια ή χάρη στη φυσική ομορφιά τους. Στην 39η θέση αυτής της λίστας, βρίσκονται τα Μέθανα.

«Για πεζοπορία, βόλτα ή τρέξιμο στην εποχή του Χαλκού και μετά μια βουτιά σε αρχαία ιαματική πηγή», γράφουν οι New York Times εξηγώντας τους λόγους που θα έπρεπε να επισκεφθεί κανείς τη συγκεκριμένη χερσόνησο.

Jenny.Gr
@newyorktimes

«Αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στους τουρίστες, η περιοχή εξελίσσεται σταδιακά, εν μέρει χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της ως προορισμός για πεζοπορία», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Τα τελευταία χρόνια, ομάδες ντόπιων έχουν καταφέρει να ξανανοίξουν και να χαρτογραφήσουν παλιές διαδρομές, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή, δημιουργώντας μονοπάτια πεζοπορίας που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο», συνεχίζει.

«Οι επισκέπτες σε αυτή την ηφαιστειακή χερσόνησο μπορούν επίσης να απολαύσουν πολλές ιαματικές πηγές, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες είναι μια αρχαία- και πρόσφατα ανακαινισμένη- γνωστή ως Λουτρά Παυσανία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος», καταλήγουν οι New York Times για τα Μέθανα.

Jenny.Gr
@visitgreece

Στην κορυφή της λίστας της εφημερίδας, με τους προτεινόμενους προορισμούς για το 2023, είναι το Λονδίνο και το δημοσίευμα σημειώνει μεταξύ πως η πολύβουη πόλη προετοιμάζεται για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Πριν από λίγες ημέρες, σε αντίστοιχη λίστα που δημοσίευσε, το CNN συμπεριέλαβε τη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2023. Επίσης, το αμερικανικό δίκτυο πρόσφατα «ανακάλυψε» τους 21 υποτιμημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, βάζοντας στη σχετική λίστα την Πάτμο και το Ζαγόρι.