UPDATE #NOW

Νέα Ζηλανδία: Παραιτείται η πρωθυπουργός της χώρας - «Δεν έχω πια την ενέργεια»


JTeam

19 Ιανουαρίου 2023

Νέα Ζηλανδία: Παραιτείται η πρωθυπουργός της χώρας - «Δεν έχω πια την ενέργεια»
Splash News
Την παραίτηση της ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern έπειτα από πέντε περίπου χρόνια στην εξουσία

Η Jacinda Ardern ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εγκαταλείψει το αξίωμα της τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα ως το αργότερο την 7η Φεβρουαρίου.

«Για μένα, είναι καιρός», δήλωσε η κυρία Ardern, 42 ετών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο εκδήλωσης των Εργατικών, του κόμματός της. «Απλούστατα δεν έχω την ενέργεια για ακόμη τέσσερα χρόνια», ξεκαθάρισε.

Η Jacinda Ardern ανέλαβε πρωθυπουργός κυβέρνησης συμμαχίας το 2017, στα 37 της, προτού οδηγήσει το Εργατικό κόμμα σε εκλογικό θρίαμβο και στην απόλυτη πλειοψηφία στο νεοζηλανδικό κοινοβούλιο τρία χρόνια αργότερα.

Όμως, τελευταία βλέπει τη δημοτικότητά της και αυτήν του κόμματός της να πέφτει στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν αργότερα φέτος. Σήμερα, έκανε γνωστό πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την 14η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια από τις νεότερες επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, μόλις η δεύτερη που έγινε μητέρα ενώ βρισκόταν στην εξουσία. Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση αφότου το κοινοβούλιο άρχισε τις διακοπές του καλοκαιριού, διάρκειας ενός μήνα, η κυρία Ardern εξήγησε πως έτρεφε την ελπίδα πως θα αξιοποιούσε την παύση αυτή για να βρει την ενέργεια που χρειαζόταν για να συνεχίσει να κυβερνά. «Αλλά δεν ήμουν σε θέση να το κάνω», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε πως ως τις εκλογές του Οκτωβρίου, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της στο κοινοβούλιο.

Τόνισε πως δεν αποχωρεί επειδή «πιστεύω πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, αλλά επειδή πιστεύω πως μπορούμε, και πως θα το κάνουμε».

Jenny.Gr
Splash News