UPDATE #NOW

O Lewis Hamilton σε ένα αποκαλυπτικό podcast μίλησε για το bullying: «Μου πετούσαν μπανάνες, με έβριζαν»


Τόνια Τζάφερη

24 Ιανουαρίου 2023

O Lewis Hamilton σε ένα αποκαλυπτικό podcast μίλησε για το bullying: «Μου πετούσαν μπανάνες, με έβριζαν»
@lewishamilton
Είναι ο πρώτος μαύρος πιλότος της F1 και μέχρι στιγμής παραμένει και ο μοναδικός

Ο κορυφαίος Lewis Hamilton μίλησε ανοιχτά για την τραυματική σχολική του ζωή, κατά την οποία υπέστη ρατσιστική κακοποίηση από ορισμένους συμμαθητές του.

Σε συνέντευξή του στο podcast "On Purpose" με τον Jay Shetty, o 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ανέφερε χαρακτηριστικά, πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Stevenage της Βρετανίας, εκεί όπου στο σχολείο της περιοχής τα παιδιά τού πετούσαν μπανάνες και τον έβριζαν συνεχώς.

«Για μένα το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο μέρος της ζωής μου», είπε ο Hamilton. «Μου έκαναν bullying από την ηλικία των έξι ετών. Στο συγκεκριμένο σχολείο ήμουν το ένα από τα μόλις τρία μαύρα παιδιά και τα μεγαλύτερα, πιο δυνατά, τραμπούκικα παιδιά μού έκαναν επανειλημμένως bullying» περιέγραψε ο 38χρονος που ετοιμάζεται για τη 17η σεζόν στην F1.

«Τα χτυπήματα ήταν διαρκή, τα πράγματα που είτε πετάνε εναντίον σου, όπως οι μπανάνες, ή οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λέξη n***r τόσο χαλαρά. Με αποκαλούσαν μπάσταρδο κι εγώ δεν ήξερα πού ανήκω. Ήταν πολύ δύσκολο για' μένα», δήλωσε ο κορυφαίος αθλητής.

Jenny.Gr
@lewishamilton

«Στο γυμνάσιο υπήρχαν έξι ή επτά μαύρα παιδιά από τους συνολικά 1.200 μαθητές. Και τρεις από εμάς βρισκόμασταν διαρκώς έξω από το γραφείο του διευθυντή. Ο διευθυντής τα είχε βάλει μαζί μας - κυρίως με εμένα. Ένιωθα το σύστημα πως ήταν εναντίον μου και πως κολυμπούσα κόντρα στο κύμα. Υπήρξαν πολλά πράγματα που καταπίεσα. Δεν ένιωθα πως μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου πως αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν n***r ή πως μου έκαναν bullying ή με χτυπούσαν, δεν ήθελα να πιστεύει ο μπαμπάς μου πως δεν ήμουν δυνατός».

Ο Hamilton παραμένει ο μόνος μαύρος οδηγός της F1, ενώ έχει ιδρύσει το Mission 44, το οποίο έχει σκοπό να βελτιώσει τη ζωή ανθρώπων από υπο-εκροσωπούμενες κοινότητες στη δημόσια ζωή. Έχει επίσης ιδρύσει το Ignite, μια κοινή πρωτοβουλία με τη Mercedes για τη βελτίωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Βρετανός αθλητής μπαίνει στην τελευταία χρονιά της συμφωνίας του με τη Mercedes, όμως αναμένεται πως θα παραμείνει και μετά τα 40α γενέθλιά του, υπογράφοντας νέο πολυετές συμβόλαιο.

Περιγράφοντας τη ζωή του μετά την F1, o Lewis Hamilton προέβλεψε στο ίδιο podcast πως «πρόκειται να είναι πραγματικά πολύ δύσκολο όταν σταματήσω τους αγώνες. Το κάνω αυτό εδώ και 30 χρόνια. Όταν σταματήσεις, τι να συγκριθεί με αυτό;» αναρωτήθηκε.

«Τίποτα δε συγκρίνεται με το να βρίσκεσαι σε ένα στάδιο, σε έναν αγώνα, στην κορυφή ενός αθλήματος ή στην πρώτη θέση της εκκίνησης και το συναίσθημα που συνεπάγεται αυτό. Όταν σταματήσω, θα υπάρξει ένα μεγάλο κενό οπότε προσπαθώ να βρω πράγματα που θα μπορούν να αντικαταστήσουν όλα αυτά και θα προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση» πρόσθεσε.