UPDATE #NOW

Πώς να απορρίψεις ευγενικά κάποιον/α που δεν σε ενδιαφέρει


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2023

Πώς να απορρίψεις ευγενικά κάποιον/α που δεν σε ενδιαφέρει
Pexels
Αν έχετε βγει κάποιο ραντεβού και δεν πήγε τόσο καλά μάλλον ήρθε η στιγμή να το πείτε και δεν ξέρετε πώς. Παρακάτω θα βρείτε τους καλύτερους τρόπους

Σε όλους έχει συμβεί να είναι στη δύσκολη θέση να πρέπει να απορρίψουν ένα πρόσωπο αλλά ένα ζήτημα είναι ο τρόπος που το κάνουμε. Οφείλουμε φυσικά να είμαστε ευγενείς απέναντι στον άλλον/η και ειλικρινείς. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος αλλά πάντα είναι αμήχανος. Βρείτε λοιπόν τις καλύτερες συμβουλές για να πείτε σε κάποιον/α ότι δεν σας ενδιαφέρει:

To μέσο που θα το εκφράσεις είναι πολύ σημαντικό.

Πριν αρχίσεις πώς θα το κάνεις, σκέψου πώς θα προτιμούσες εσύ να στο πουν. Θα ήθελες να σου το πουν μέσα από ένα μήνυμα στο κινητό, στα social media, από κοντά ή από με ένα τηλεφώνημα;

Jenny.Gr

H φράση που ίσως βοηθήσει

Αν και το ζητούμενο δεν είναι να επεκτείνεις την απόρριψη, οφείλεις να δώσεις μία ξεκάθαρη εξήγηση ώστε να βάλει κι εκείνος/η ένα τέλος. Μερικές φράσεις που θα μπορούσες να πεις είναι: «Σε εκτιμώ αρκετά, αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε στην ίδια φάση στη ζωή μας». Απόφυγε τα κλισέ, καθώς θα εντείνουν την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, μπορείς δώσεις έμφαση σε εσένα λέγοντας «Θα έπρεπε να είμαι πιο ξεκάθαρη/ος πως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε μία πιο σοβαρή σχέση.

Να είσαι συγκεκριμένος σε όσα πεις

Κράτα στο μυαλό σου ότι από τη στιγμή που θα ακούσει ο συνομιλητής σου την πρόταση «Δεν ενδιαφέρομαι», ίσως να αρχίσει να σκέφτεται δεκάδες διαφορετικά πράγματα. Οπότε καλύτερα να μην κάνεις τη στιγμή πιο δύσκολη μιλώντας και εσύ ασταμάτητα πάνω στις σκέψεις σου. Κάποια στιγμή, εφόσον έχετε κρατήσει επαφή, μπορείς να πεις με ειλικρίνεια γιατί δεν ήθελες να συνεχίσετε να βγαίνετε.

Μην ξεχνάς ότι η ειλικρίνεια και η ευγένεια στο τέλος θα εκτιμηθεί ή τουλάχιστον το ευχόμαστε!