UPDATE #NOW

Elon Musk: Σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη δίπλα στον ποταμό Κολοράντο


JTeam

11 Μαρτίου 2023

Elon Musk: Σχεδιάζει να χτίσει τη δική του πόλη δίπλα στον ποταμό Κολοράντο
Splash News
Η δισεκατομμυριούχος συνεχίζει να ζει στην ουτοπία του και αυτή τη φορά, ετοιμάζεται για τη δημιουργία δίκης του πόλης

Όχι δεν πρόκειται για έναν clickbait τίτλο, αλλά για μια ακόμη ιδέα του Musk, την οποία επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει προχωρήσει στην αγορά βοσκοτόπων και γεωγραφικών εκτάσεων, προκειμένου να ξεκινήσει το χτίσιμο της δικής του πόλης δίπλα στον ποταμό Κολοράντο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πόλη αυτή προορίζεται για να μένουν και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι του.

Ο Μusk, αλλά και κορυφαία στελέχη των εταιρειών του, θέλουν οι εργαζόμενοι να μείνουν στην ίδια περιοχή και να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν καινούργια σπίτια, με τιμές φθηνότερες από εκείνες της αγοράς.

Η πόλη που σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος θα είναι δίπλα στις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις της Boring και της Tesla στην περιοχή, αναφέρουν επίσης οι πληροφορίες της Wall Street Journal.

Πέρα από τον Musk, και άλλοι συνεργάτες του, έχουν αγοράσει τουλάχιστον 14.100 στρέμματα στην περιοχή του Austin των ΗΠΑ, ενώ για να έχεις μια εικόνα- οι εκτάσεις αυτές είναι πιο μεγάλες και από το Central Park της Νέας Υόρκης (4 φορές πιο μεγάλες συγκεκριμένα). Όλες οι αγορές εκτάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Τέξας έχουν εγκριθεί προσωπικά από τον δισεκατομμυριούχο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έπρεπε να υπογράψουν ρήτρα εχεμύθειας.

Τέλος να σημειωθεί πως η “βάση” του Musk ήταν αρχικά στην Καλιφόρνια, ωστόσο οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές της περιοχής και οι αυξημένοι φόροι εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα, τον έκαναν να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη πολιτεία και να μεταφερθεί στο Τέξας.

TAGS