UPDATE #NOW

O Elon Musk χλεύασε δημόσια ανάπηρο στέλεχος που δεν ήξερε αν απολύθηκε. Τώρα λέει «συγγνώμη, παρεξήγηση»


JTeam

9 Μαρτίου 2023

O Elon Musk χλεύασε δημόσια ανάπηρο στέλεχος που δεν ήξερε αν απολύθηκε. Τώρα λέει «συγγνώμη, παρεξήγηση»
Ο senior director, εντωμεταξύ, έχει δημιουργήσει πάνω από 1.000 ράμπες αναπήρων στην Ισλανδία. Για τον Musk, ωστόσο, «δε δούλευε όντως, έλεγε για δικαιολογία ότι είχε αναπηρία που δεν του επέτρεπε να πληκτρολογήσει»

«Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο», είπε κάποτε ο Einstein. Ε, υπάρχει κάτι ακόμη που δεν έχει όριο: το θράσος του Elon Musk. Και είναι μία καλή στιγμή να βρεθεί ένας άνθρωπος να του πάρει το κινητό από το χέρι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Haraldur Thorleifsson είναι από την Ισλανδία και είναι υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Twitter. Όταν ο Musk απέλυσε 200 άτομα, ανάμεσά τους την product manager που κάποτε κοιμήθηκε στο πάτωμα του γραφείου επειδή δεν προλάβαινε να πάει σπίτι, έχασε κάθε πρόσβαση στον εταιρικό του υπολογιστή. Έγραψε, λοιπόν, ένα δημόσιο tweet, απευθυνόμενος στον εργοδότη του, στο οποίο έγραψε μεταξύ άλλων πως «ο επικεφαλής του HR δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν είμαι εργαζόμενος ή όχι».

Μέσω Twitter, ο δισεκατομμυριούχος τον ρώτησε τι δουλειά κάνει ακριβώς και, τη στιγμή που ο Thorleifsson απάντησε με τη λίστα των καθηκόντων του, ο Elon όχι απλώς απάντησε σαν μαθητής Ά Γυμνασίου με ένα “pics or didn’t happen” (φωτογραφίες ή δεν έγινε ποτέ), αλλά σε νέα ανάρτηση, έγραψε πως ο Haraldur «δε δούλευε όντως, έλεγε για δικαιολογία ότι είχε αναπηρία που δεν του επέτρεπε να πληκτρολογήσει».

Εντωμεταξύ, ο άνθρωπος είναι πράγματι ανάπηρος. Ξεκαθάρισε ότι έχει μυική δυστροφία, εξαιτίας της οποίας χρησιμοποιεί αμαξίδιο εδώ και 20 χρόνια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δημιούργησε εταιρεία digital branding την οποία εξαγόρασε το Twitter πίσω στο 2021, αναγνωρίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Πρόεδρο της Ισλανδίας κι ενισχύθηκε οικονομικά, προκειμένου να δημιουργήσει πάνω από 1.000 ράμπες στο Ρέικιαβικ, κάνοντας την πόλη ακόμη πιο προσβάσιμη για ΑμεΑ.

«Δεν μπορώ να κάνω χειρωνακτική εργασία (στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει να πληκτρολογώ ή να χρησιμοποιώ ποντίκι). Μπορώ, ωστόσο, να γράφω για μία ή δύο ώρες τη φορά. Αυτό δεν ήταν πρόβλημα στο Twitter 1.0 καθώς ήμουν διευθυντής και δουλειά μου ήταν κυρίως να βοηθώ τις ομάδες να προχωρούν μπροστά, να τους δίνω στρατηγική και συμβουλές τακτικής», εξήγησε.

Φυσικά ο Musk, δείχνοντας για άλλη μία φορά τις ικανότητες του στη γυμναστική, τα γυρίζει και ζητάει συγγνώμη επειδή «δεν κατάλαβε». «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στον Halli που παρεξήγησα την κατάστασή του. Βασίστηκα σε πράγματα που μου είπαν και δεν ήταν αλήθεια ή, κάποιες φορές, ίσχυαν αλλά δεν είχαν σημασία. Εξακολουθεί να θεωρείται εργαζόμενος του Twitter».

Και έτσι κερδίζει, ξανά, το Βραβείο Καλύτερου Εργοδότη.