UPDATE #NOW

Υπόθεση Τέμπη: Στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για απολογία μετά από νέους διαλόγους


JTeam

14 Μαρτίου 2023

Υπόθεση Τέμπη: Στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για απολογία μετά από νέους διαλόγους
@Eurokinissi
Ανοίγουν φάκελοι μετά την παρέμβαση του Ντογιάκου

Νέοι διάλογοι βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για τα όσα διαδραματίστηκαν, το μοιραίο βράδυ, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Η επικοινωνία του προφυλακισμένου σταθμάρχη, με τους συναδέλφους του, τις κρίσιμες ώρες, σε συνδυασμό με τις βάρδιες που δεν τηρήθηκαν, έρχονται στο προσκήνιο.

Σήμερα 14/03 αναμένεται ο εφέτης ανακριτής να καλέσει εκ νέου τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δυο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, προκειμένου να να δώσουν νέες απολογίες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα υπάρξουν νέες διώξεις οι οποίες θα έρθουν σταδιακά στη δημοσιότητα, καθώς υπάρχουν νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τις συνθήκες που επικράτησαν λίγο πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Jenny.Gr
@Eurokinissi


Αναφέρεται μάλιστα, πως υπάρχει μεγάλη δικογραφία, στην οποία και οφείλεται η καθυστέρηση να κληθούν σε απολογία εκ νέου ο επιθεωρητής του σταθμάρχη της Λάρισας και οι δύο συνάδελφοί του.

Ακόμη, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες σχετικά με τις πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που έδωσαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα Ντογιάκου

Εχθές ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την διοίκηση του ΟΣΕ να του αποσταλούν οι φάκελοι για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που συνέβησαν στο δίκτυο σε όλη την χώρα την τελευταία 15ετίας.

Σκοπός του αιτήματος είναι να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες που δεν αναζητήθηκαν.

Εκτός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης με τους 4 νεκρούς, πλέον ανοίγουν εκ νέου και τα δυστυχήματα, μεταξύ άλλων, που συνέβησαν:

- 16 Μαΐου 2016: Σύγκρουση μηχανήματος συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών με ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ, στις Σέρρες- Δύο νεκροί, δύο τραυματίες
- 30 Σεπτεμβρίου 2019: Θανάσιμος τραυματισμός 55χρονου επιβάτη, κατά την επιβίβαση στο Δομοκό
- 21 Ιουνίου 2022: Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. σε αυτόματη φυλασσόμενη διάβαση στη Λάρισα- Ένας θάνατος

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα των τελευταίων 15 χρόνων θα διενεργηθεί αντίστοιχα και η έρευνα για τις συμβάσεις του ΟΣΕ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Όσο αφορά την Hellenic Train, ανακοινώθηκε πως ξεκινά η δρομολόγηση λεωφορείων από τις 15/03, για τη μετακίνηση επιβατών, μέχρι να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.

Την ίδια στιγμή οι οικογένειες των θυμάτων αναμένεται να μεταβούν στη Λάρισα προκειμένου να δηλώσουν παράσταση της υποστήριξης κατηγορίας κατά παντός υπευθύνου. Επιδιώκουν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όποιους έχουν ευθύνες και σε όποιο πόστο βρίσκονται.

TAGS