UPDATE #NOW

Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης στο Μουσείο Μπενάκη


JTeam

16 Μαρτίου 2023

Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης στο Μουσείο Μπενάκη
Μια περιδιάβαση στη ζωή και το έργο της δημοφιλούς συγγραφέα, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η σχέση της με τον δημόσιο βίο της χώρας και της εποχής και αποκαλύπτονται οι σχέσεις συνάφειας ανάμεσα στο έργο της και τη σύγχρονη Ιστορία

Ξεχωριστή θέση στις καρδιές γενιών και γενιών αναγνωστών κατέχει η Άλκη Ζέη, η ιδιαίτερα αγαπητή, πολυγραφότατη, πολυμεταφρασμένη και με πολλές διακρίσεις συγγραφέας, που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή της.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2023 «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη» και, στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη την έκθεση τεκμηρίων, φωτογραφιών, χειρογράφων κ.ά. «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης», που επιμελήθηκε η Σίσσυ Παπαθανασίου και σχεδίασε η Μαρία Στέφωση.

Στην έκθεση απεικονίζονται οι δεκαετίες της ζωής και του έργου της, αναδεικνύεται η σχέση της με τον δημόσιο βίο της χώρας και της εποχής και αποκαλύπτονται οι σχέσεις συνάφειας ανάμεσα στο έργο της και στη σύγχρονη Ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr