UPDATE #NOW

23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε


JTeam

20 Μαρτίου 2023

23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε
Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά και Ηράκλειο

Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, αγαπημένο ανοιξιάτικο ραντεβού των σινεφίλ, φέτος εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα διεξαχθεί και στην Πάτρα, τη Λάρισα, τα Χανιά και το Ηράκλειο από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 51 μεγάλου μήκους ταινίες, 6 μεσαίου και 12 μικρού μήκους ταινίες μέσα σε 7 διαφορετικές ενότητες (Διαγωνιστικό Τμήμα, Ειδικές Προβολές, Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, Πανόραμα των Γαλλόφωνων Πρεσβειών, Φύλο και Σινεμά, Λευκή Κάρτα, Νεανικές Προβολές). Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν δυο ανοιχτές συζητήσεις. Η πρώτη με θέμα «Ανοιχτός διάλογος με τον Stéphane Goudet: προκλήσεις και δυνατότητες της κινηματογραφικής αίθουσας» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στις 12:00 και η δεύτερη με θέμα «Στρογγυλή τράπεζα: Οι ταινίες μεσαίου μήκους σήμερα» θα διεξαχθεί επίσης την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, στις 19:00.

Παράλληλα, από τις 23 Μαρτίου θα μπορείτε να επισκεφτείτε την ειδική εγκατάσταση της Γιολάντας Μαρκοπούλου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα και στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, για την μαρτυρία-ντοκιμαντέρ της Simone Veil από την εμπειρία της στα στρατόπεδα εξόντωσης του Άουσβιτς με τίτλο «Φωνές του Ολοκαυτώματος: Simone Veil».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr