UPDATE #NOW

Ο Donald Trump μπορεί να συλληφθεί σήμερα - Οι κατηγορίες σε βάρος του και η επόμενη μέρα


JTeam

21 Μαρτίου 2023

Ο Donald Trump μπορεί να συλληφθεί σήμερα - Οι κατηγορίες σε βάρος του και η επόμενη μέρα
Splash News
Θα είναι η πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Ο Donald Trump είναι πολύ πιθανό να συλληφθεί σήμερα. Έτσι διαβάζουμε όλες αυτές τις μέρες, έτσι έχει προαναγγείλει άλλωστε κι ο ίδιος. Η αστυνομία σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη, το Los Angeles, την Washington, είναι ενισχυμένη εξαιτίας πιθανών αναταραχών, ενώ αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μιλάμε για την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η παρουσία των αστυνομικών αρχών είναι ενισχυμένη κι έξω από το Trump Tower στη Νέα Υόρκη. Όλα τα μέλη της αστυνομίας θα είναι με στολή σήμερα και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να κινητοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης.

Τι ακριβώς αφορά η έρευνα και οι κατηγορίες σε βάρος του

Η υπόθεση γνωστή ως Stormy Daniels εστιάζει στο πώς ο Trump αποζημίωσε τον πρώην δικηγόρο του, Michael Cohen, αφότου εκείνος κατέβαλε 130.000 δολάρια στην ηθοποιό ταινιών για ενήλικες, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Έτσι, εισαγγελέας του Manhattan ενδέχεται να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του άμεσα.

Όπως αποκαλύπτεται, εκείνο το διάστημα, η Daniels μάζευε προσφορές από ΜΜΕ προκειμένου να πουλήσει τη δική της εκδοχή για τη σχέση που κατά την ίδια είχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ το 2006. Όταν η ομάδα του Trump το ανακάλυψε, ο δικηγόρος του έδωσε στη Daniels 130.000 δολάρια για να μην μιλήσει.

Κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο ως πράξη. Ωστόσο όταν ο Trump αποζημίωσε τον πρώην δικηγόρο του, το αρχείο για την πληρωμή ανέφερε πως επρόκειτο για νομική αμοιβή, γεγονός το οποίο σύμφωνα με τους εισαγγελείς είναι ουσιαστικά παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, και αποτελεί ξεκάθαρα πλημμέλημα.

Το πλημμέλημα μάλιστα θα μπορούσε να γίνει κακούργημα, στην παρακάτω περίπτωση: Οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι παραβίασε τον εκλογικό νόμο, επειδή η απόπειρά του να κρύψει την καταβολή χρημάτων στη Daniels είχε ως κίνητρο το γεγονός ότι δεν ήθελε να μάθουν οι ψηφοφόροι ότι είχε σχέση μαζί της.

Τι θα γίνει αν συλληφθεί

Πέρα από το ότι θα πρόκειται για την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αν η σύλληψη του Trump συμβεί, τότε δεν θα εμφανιστεί δημοσίως με χειροπέδες στα χέρια, όπως γίνεται συνήθως.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ξένα Μέσα, θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου ώστε να του πάρουν αποτυπώματα και να βγουν οι φωτογραφίες της συλλήψεως του. Η συνέχεια αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης για την αποφυγή έντονων επεισοδίων και αναταραχών.