UPDATE #NOW

Μανώλης Χάρος: Ένας «Διάλογος» με τον Διονύσιο Σολωμό στη Γεννάδειο


JTeam

29 Μαρτίου 2023

Μανώλης Χάρος: Ένας «Διάλογος» με τον Διονύσιο Σολωμό στη Γεννάδειο
Στον απόηχο της δισεκατονταετηρίδας της Επανάστασης, ο εικαστικός παρουσιάζει τη δική του ανάγνωση του Σολωμού, μια ανάγνωση που πραγματοποιείται με τα μέσα της τέχνης του και φιλοξενείται στην Πτέρυγα Ι. Μακρυγιάννη, στην έκθεση «Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος»

Έργα που θέλουν να θυμίζουν αφίσες των δρόμων της πόλης και εφημερίδες τοίχου, αλλά ταυτόχρονα πάλλονται από τη δύναμη της φύσης και την έκρηξη των χρωμάτων, πρωταγωνιστούν στην έκθεση που παρουσιάζει ο εικαστικός Μανώλης Χάρος στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, εμπνευσμένος από τον Διονύσιο Σολωμό και, ιδιαίτερα, από το έργο του «Διάλογος», το οποίο αποτελεί και τον κεντρικό άξονα του δικού του, εικαστικού διαλόγου με τον ποιητή.

«Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον Διάλογο γιατί, ενώ όλοι αναφέρονται σε αυτόν, στην πραγματικότητα ελάχιστοι τον έχουν διαβάσει ολόκληρο», λέει ο Μανώλης Χάρος, και συμπληρώνει: «Είχα φανταστεί ότι θα το κάναμε μια εφημερίδα τοίχου αυτό το βιβλίο και θα το εκθέταμε στα ταμπλό των φοιτητικών παρατάξεων έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή». Πράγματι, στο βάθος της αίθουσας, κολλημένο σε ένα φανταστικό ταμπλό, δεσπόζει μεγεθυμένο ολόκληρο το κείμενο του σολωμικού «Διαλόγου».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr