UPDATE #NOW

Πιανίστας με αναπηρία χεριών μαγεύει το TikTok: «Πιστεύω πως η μουσική μπορεί να θεραπεύσει τους ανθρώπους»


JTeam

31 Μαρτίου 2023

Πιανίστας με αναπηρία χεριών μαγεύει το TikTok: «Πιστεύω πως η μουσική μπορεί να θεραπεύσει τους ανθρώπους»
@josolymusic / TikTok
«Είμαι πεπεισμένος ότι η μουσική μπορεί να θεραπεύσει τους ανθρώπους», δηλώνει ο 21χρονος πιανίστας

Πρόκειται για τον 21χρονο Josafat Raman, ο οποίος παρά το γεγονός πως γεννήθηκε χωρίς κάτω άκρα, δεν εγκατέλειψε την αγάπη του για το πιάνο. Πρόσφατα ο Josoly, όπως είναι και το όνομα του στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παίζει το δημοφιλές έργο του Ludovico Einaudi για σόλο πιάνο, το «Experience». Η μελωδία από τον Josafat Raman είναι πράγματι μαγευτική, ενώ το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 700.000 φορές.

@josolymusic

♬ Originalton - josoly

Ο Raman γεννήθηκε με τη πάθηση Dysmelia, μια ομάδα ποικίλων συγγενών δυσπλασιών στα χέρια, τα χέρια ή τα πόδια. «Έχω αυτή την αναπηρία από τη γέννησή μου», είπε ο Raman στο Classic FM. «Επηρεάζει τα χέρια και τα πόδια μου. Τα πόδια μου τελειώνουν ακριβώς κάτω από τα γόνατά μου και έχω δύο προσθέσεις κάτω ποδιού».

«Παρόλα αυτά, τα πάω πολύ καλά (με τη ζωή μου)», δηλώνει ο ίδιος.

Jenny.Gr
@josolymusic / TikTok

Ίσως το «πολύ καλά» να υποτιμάται, καθώς ο Raman είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης, που παίζει όχι μόνο πιάνο, αλλά και μπάσο και τρομπέτα, καθώς είναι και δεινός συνθέτης.

Το 2019, ο 21χρονος μουσικός εμφανίστηκε και στο γερμανικό τηλεοπτικό σόου, Das Supertalent αφήνοντας τους κριτές δακρυσμένους.«Θέλω να γίνω δάσκαλος μουσικής γιατί μου αρέσει να προσεγγίζω ανθρώπους με αισθήματα μουσικής», υποστήριξε.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η μουσική μπορεί να θεραπεύσει τους ανθρώπους».