UPDATE #NOW

Έτσι θα διαχειριστείς καλύτερα τα οικονομικά σου τον Απρίλιο


JTeam

2 Απριλίου 2023

Έτσι θα διαχειριστείς καλύτερα τα οικονομικά σου τον Απρίλιο
pexels
Οι συμβουλές έρχονται κατευθείαν από τους ειδικούς

Αν ο προηγούμενος μήνας σε απογοήτευσε οικονομικά, υπάρχει τρόπος να κάνεις καλύτερη διαχείριση των χρημάτων σου αυτόν τον μήνα. Ο Απρίλιος μόλις μπήκε κι επειδή έρχονται και οι διακοπές του Πάσχα, καλό είναι να υιοθετήσεις τις παρακάτω στρατηγικές που θα σώσουν την τσέπη σου.

Το οικονομικό κομμάτι χρειάζεται πειθαρχία, στρατηγική και καλή διαχείριση, σύμφωνα με τους ειδικούς οπότε ρίξε μια ματιά παρακάτω και σκέψου τι μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας:

Καλύτερα να πληρώνεις με μετρητά

Ξέρουμε όλοι ότι η κάρτα βολεύει όσο τίποτα, δεν χρειάζεται να βγάζεις χρήματα και με ένα πέρασμα είσαι έτοιμος. Ωστόσο είναι γεγονός πως με τα μετρητά έχεις καλύτερο έλεγχο και εικόνα του πόσα χρήματα χαλάς. Με τις ηλεκτρονικές αγορές εύκολα μπορείς να ξεφύγεις και να μην έχεις καθαρή εικόνα του ποσού που έχεις χαλάσει.

Ακολούθησε αυστηρά το πρόγραμμα σου

Δεν λέμε να είσαι με την ατζέντα στο χέρι, ωστόσο το να έχεις πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να σε βοηθήσει να υπολογίζεις τα έξοδα σου και να μην είσαι εκτός budget. Κάνε προγραμματισμό και μην κάνεις απερίσκεπτες αγορές γιατί στα μισά του μήνα θα κοιτάζεις τον λογαριασμό και το ποσό που αναγράφει, με τρόμο.

Μην ξοδεύεις περισσότερα απ' όσα παίρνεις

Είναι χρυσός κανόνας το να χαλάς λιγότερα χρήματα, απ' όσα παίρνεις. Βάλε τα όρια σου και κάθε μήνα έχε ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα ξοδέψεις, χωρίς όμως να υπερβαίνεις το εισόδημα σου. Αν τα καταφέρεις, τότε θα μπορείς στη συνέχεια να κάνεις το παρακάτω και μπράβο σου.

Εστίασε στην αποταμίευση

Σε συνέχεια του επόμενου, η αποταμίευση είναι αυτή που σε βοηθήσει στις πιο "μεγάλες αγορές". Από το να ξοδεύεις τακτικά μεγάλα ποσά, κράτησε τα στην άκρη για κάτι που πραγματικά θες πολύ ή είναι αναγκαίο. Ο κανόνας, στον οποίο μπορείς σίγουρα να στηριχθείς, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι γνωστός ως "50-30-20" και υπόσχεται στ' αλήθεια να σε βοηθήσει να διαχειριστείς διαφορετικά το budget σου, αποταμιεύοντας (περισσότερα) χρήματα.

Όπως ορίζει ο κανόνας, το 50% του εισοδήματός σου θα πρέπει να διατίθεται στα βασικά έξοδα, όπως στέγαση, διατροφή, αποπλήρωση λογαριασμών. Το 30% σε ανάγκες που αφορούν τον τρόπο ζωής σου, όπως ρούχα, ψυχαγωγία ενώ το 20% (και είναι το πιο βασικό), θα πρέπει να μένει στην άκρη. Ουσιαστικά, ο κανόνας έρχεται να ανατρέψει τις μέχρι τώρα θεωρίες σου ως προς τη διαχείριση των χρημάτων σου.