UPDATE #NOW

antrasstigmh: Η γυναίκα πίσω από το viral IG προφίλ μας μιλά το dating, τους άντρες σήμερα και τον Σταύρο


Στεφανία Παπαδημητρίου

3 Απριλίου 2023

antrasstigmh: Η γυναίκα πίσω από το viral IG προφίλ μας μιλά το dating, τους άντρες σήμερα και τον Σταύρο
Έχεις Instagram; Τότε ξέρεις τι είναι το antrasstigmh. Δεν έχεις; Ήρθε η ώρα και να μάθεις, και να φτιάξεις προφίλ

Αν πρέπει να περιγράψεις τους άντρες με τρεις λέξεις, το 2023, αυτές είναι «κινούμενα red flags». Θέλεις δύο λέξεις; «Λίγο περίεργοι». Μία; «Λάθος». Όλα μας, girls, gays and theys, έχουμε συμφωνήσει σιωπηλά πως μας ελκύουν αλλά, εντάξει, ίσως και να μην είναι οι πιο συμπαθητικοί άνθρωποι στον κόσμο. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, άλλωστε. Το antrasstigmh το ξέρει καλύτερα απ’ όλους – έχει τα screenshots. Και τα ανεβάζει στο Instagram. Και είναι τρομακτικά οικείο.

Η 22χρονη που διαχειρίζεται το προφίλ (την οποία εδώ θα αναφέρουμε ως A.S., από το antrasstigmh) πρόσφατα στοίχειωσε τους εφιάλτες μας – άθελά της, ενδεχομένως – κάνοντας expose τον Σταύρο. Τον Σταύρο που ούτε ψάχνεται ούτε του λείπει κάτι, στέλνει ανθρώπινα, χώρισε πριν 4, 5 ή 7 χρόνια (ούτε εκείνος ξέρει σίγουρα, αλλά ποιος βάζει χρονικό όριο στον πόνο;) με την ηθοποιό Βασιλική και έχει πει τα ίδια πράγματα σε εκατοντάδες γυναίκες. Τον Σταύρο που, όταν βλέπουμε ότι μας έστειλαν ηχητικό, φοβόμαστε ότι θα ακούσουμε τη φωνή του να λέει «με τσέχασες». Αυτόν τον Σταύρο.

Το content της είναι εξαιρετικό, εκτός κι αν είσαι κομμάτι του – σε αυτήν την περίπτωση, σου αξίζει και δεν σε λυπάται κανείς.

Η πρώτη φορά που έπεσα πάνω στη σελίδα, ήταν το καλοκαίρι του ’22. Ένας φίλος μου, μου έστειλε «Πράγματα από τα DMs σου» κι ένα ποστ που θα μπορούσε πράγματι να είναι δικό μου καθώς, μεταξύ άλλων, έγραφε «είσαι τρελή». Τελικά όχι. Απέκτησα, ωστόσο, δύο καθόλου ένοχες απολαύσεις: να διαβάζω «άντρας στιγμές» και να απαντώ *antrasstigmh intensifies* σε κρίντζι μηνύματα.

antrasstigmh, η αρχή

«Ήθελα γενικά να κάνω κάτι διαφορετικό ή κάτι πιο καινούργιο, κάτι λιγότερο συνηθισμένο στην Ελλάδα και, καθώς σκεφτόμουν το concept, μου έστειλε ένα μήνυμα η κολλητή μου», μου είπε η A.S. Σαν από μηχανής θεός, λοιπόν, ήρθε η πρώτη antrasstigmh, από έναν άντρα «σαν όλους αυτούς εδώ» – και το όνομα του προφίλ γεννήθκε σχεδόν από μόνο του, όταν η φίλη εξήγησε τι ακριβώς συνέβαινε. Ήταν στιγμή, ήταν από άντρα, πώς αλλιώς να την περιγράψεις;

Τώρα, δίνει γέλιο και βγάζει στη φόρα διαμάντια που είναι κρίμα να μείνουν κρυφά. Κι ας στέλνουν αρκετοί επίτηδες, επειδή θέλουν να δουν τις συνομιλίες τους στη σελίδα.

Δύο μόνο είναι τα αρνητικά: Πρώτον, επειδή ο όγκος είναι μεγάλος πλέον κι η A.S. δεν διαθέτει τον χρόνο που είχε στο παρελθόν, συχνά θα τη ρωτήσουν πότε θα αναρτήσει τα δικά τους. Κι έπειτα, επειδή της ζητούν συμβουλές, συχνά έρχεται σε αμηχανία – πράγμα απόλυτα λογικό.

«Πρέπει να ανεβάζω screenshots για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά κυρίως να διαλέξω αυτά που θα μας κάνουν να γελάμε και να περνάμε καλά, όχι τα εντελώς τοξικά DMs

Το κεφάλαιο Σταύρος

Ο Σταύρος πήρε το μισάωρο δημοσιότητάς του από το antrasstigmh, χωρίς κανείς να το περιμένει. «Δεν γνώριζα ότι είχε στείλει σε τόσες, το ανέβασα κάποια στιγμή στο IG και βομβαρδίστηκα με μηνύματα», μου εξήγησε. Φυσικά, αργότερα έστειλε και σ’ εκείνη. Κι όταν το ανέβασε στο TikTok, έγινε το χαμός από παντού. «Πολλά που ανέβασα πρώτη, έφταναν στο ένα εκατομμύριο views. Έπειτα, μου ζήτησε ο ίδιος ο Σταύρος να το κατεβάσω. Μου το ζήτησαν η πρώην σχέση του, η αδελφή του, η ανηψιά του».

Το θέμα είχε ήδη πάρει τεράστια έκταση, ωστόσο – κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν και τραγούδι.

@antrasstigmh #antrasstigmh ♬ πρωτότυπος ήχος - antrasstigmi

Η dating σκηνή του 2023, που είναι τόσο antrasstigmh

Η A.S. έχει δεχτεί πολλά screenshots – είναι μαζί μας, μας ακούει, μας στηρίζει. «Πλέον έχω γίνει ένα με τη σελίδα, όσο ο κόσμος ταυτίζεται με όλο αυτό», λέει. Πώς να μην ταυτιζόμαστε, βέβαια; Γι΄αυτό και μας έδωσε το "antrasstigmh take" για τις σχέσεις σήμερα.

Πιστεύει το βασικό: Έχει χαθεί κάθε επαφή, η γοητεία κι ο ρομαντισμός. «Ίσως η οθόνη μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα τώρα πια και, καλώς ή κακώς, έτσι ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας μας. Επομένως, είσαι σίγουρ@ αν θέλεις να βγεις με το άτομο που μιλάς ή να γνωρίσεις καλύτερα την προσωπικότητά σου – αυτό είναι το καλό. Δείχνεις ένα κομμάτι σου», σημείωσε.

«Το κακό, τώρα, είναι πως η μαγεία κάπως χάθηκε. Μα ξέρω πως κάπου εκεί έξω, υπάρχουν άνθρωποι που διαφέρουν αρκετά και, αν βρεθείτε από κοντά, μπορεί και βρεις τον ρομαντισμό που αναζητάς».

Το βασικό ερώτημα: Σου έχουν στείλει πράγματα που έχουν πει άντρες που γνωρίζεις;

«Δόξα τω Θεώ, δεν έχει τύχει να δω screenshot από γνωστό μου… Ακόμα τουλάχιστον», είπε η A.S. Και μακάρι να μην τύχει ποτέ.

TAGS