UPDATE #NOW

5 συνήθειες που οδηγούν στην επιτυχία, από γυναίκες που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις


JTeam

12 Απριλίου 2023

5 συνήθειες που οδηγούν στην επιτυχία, από γυναίκες που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις
Αν θες να μάθεις 5 συνήθειες των τρομερά επιτυχημένων γυναικών, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω

Μπορεί η επιτυχία να μη φέρνει την ευτυχία, σίγουρα όμως μπορεί να φέρει ικανοποίηση και ευκαιρίες εξέλιξης. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι και ο πιο εύκολος- όμως αρκούν κάποιες απλές συνήθειες για να σε βοηθήσουν να πετύχεις, ό,τι πραγματικά επιθυμείς. Σύμφωνα με το «The Everygirl» και 3 γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε θέση ισχύος, μοιράζονται 5 συνήθειες που υιοθετούν και έχουν ως εξής:

Δεν υπεραναλύουν τις σκέψεις τους

Οι ηγετικές θέσεις χρειάζονται αποφάσεις και η υπερανάλυση δεν βοηθά σε αυτό. Επομένως, προσπαθούν να αξιολογήσουν τις καταστάσεις εγκαίρως και να πάρουν τη σωστή απόφαση, χωρίς να τη μετανιώσουν. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πάρουν απλώς ένα ακόμη σημαντικό μάθημα, μέσα από μια λάθος επιλογή.

Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν

Ακόμη και αν έχουν καταφέρει να φτάσουν στις επαγγελματικές θέσεις που ονειρεύονταν, γνωρίζουν καλά πως η μάθηση και η εκπαίδευση συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Επομένως φροντίζουν να ενημερώνονται για νέα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, προκειμένου να πάνε τις γνώσεις και την καριέρα τους, ένα βήμα παρακάτω.

Αναλαμβάνουν ευθύνη για τις αποφάσεις τους

Πόσο μάλλον όταν έχουν να διαχειριστούν ομάδες αρκετών ατόμων, είναι σημαντικό να αποπνέουν εμπιστοσύνη. Ωστόσο, έχουν αποδεχτεί το γεγονός πως κάποιες φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν έτσι όπως τα έχουν προβλέψει και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Έτσι, αναλαμβάνουν την ευθύνη και προσαρμόζονται στα αποτελέσματα.

Επιλέγουν υποστηρικτικούς και αισιόδοξους ανθρώπους στο περιβάλλον τους

Είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα υποτιμημένα steps, για μια επιτυχημένη, αλλά και ευτυχισμένη ζωή. Οι επιρροές είναι καθοριστικές για τη διάθεση και την προσωπικότητα μας, επομένως οφείλουν να είναι προσεκτικές στα άτομα που έχουμε κοντά μας.

Δεν φοβούνται να διεκδικήσουν αυτό που αξίζουν

Για να φτάσεις σε μια ηγετική θέση, τίποτα δεν σου έρχεται τυχαία και χωρίς κόπο. Ναι μεν εργάστηκαν σκληρά και αφοσιώθηκαν στην καριέρα τους, αλλά κυρίως βρήκαν την κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσουν χωρίς φόβο και με σιγουριά, αυτό που τους αναλογεί.