UPDATE #NOW

Gérard Depardieu: 13 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική βία


JTeam

12 Απριλίου 2023

Gérard Depardieu: 13 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική βία
Splash News
Είναι η δεύτερη φορά που ο ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Tον Φεβρουάριο του 2021, ο Gérard Depardieu κατηγορήθηκε για τον βιασμό 20χρονης ηθοποιού στο σπίτι του στο Παρίσι. Τώρα, συνολικά 13 γυναίκες μιλούν εναντίον του και κάνουν λόγο για σεξουαλική βία.

Ο δικηγόρος του Depardieu, Herve Temime, δήλωσε στην ιστοσελίδα Mediapart πως o θοποιός «απορρίπτει επισήμως το σύνολο των ποινικών κατηγοριών». Ακριβώς όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά, όταν η επίσης ηθοποιός Charlotte Arnould ισχυρίστηκε ότι τη βίασε και της επιτέθηκε τον Αύγουστο του ’18.

Σύμφωνα με μια πηγή, ο Depardieu ήταν φίλος της οικογένειας της. Ορισμένες αναφορές έδειξαν ότι ο Depardieu και η ηθοποιός προέβαιναν σε μια σκηνή θεατρικού έργου, αλλά η πηγή είπε ότι «δεν υπήρχε κάτι επαγγελματικό στη συνάντηση».

Η δικηγόρος της νεαρής γυναίκας, Elodie Tuaillon-Hibon, δήλωνε τότε στο AFP ότι ήλπις πως η «ιδιωτική σφαίρα της πελάτισσάς της θα γίνει σεβαστή». Τώρα, η εισαγγελία του Παρισιού διευκρινίζει πως η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται.

Το Mediapart δημοσίευε μέρος της μαρτυρίας 13 γυναικών, οι οποίες υποστηρίζουν πως «υπέστησαν ανάρμοστες σεξουαλικές χειρονομίες ή λόγια από το διάσημο ηθοποιό, διαφορετικής σοβαρότητας, κατά το γύρισμα 11 ταινιών ή σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 ως το 2022, ή σε εξωτερικούς χώρους», καθώς και στην αφήγηση ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων αυτών των σκηνών.

«Συχνά ακολουθούσαν γέλια στο πλατό. Και αυτή η ίδια φράση, όταν μερικές διαμαρτυρήθηκαν: "α, εντάξει, είναι ο Gerard!"», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται το Mediapart δεν υπέβαλε μήνυση, όμως τρεις απ' αυτές κατέθεσαν όσα βίωσαν στη δικαιοσύνη. Μια από εκείνες, μάλιστα, δήλωσε ότι μιλά ανοιχτά για να βοηθήσει την Arnould.