UPDATE #NOW

Σκηνές χάους στη Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά της LVMH


JTeam

14 Απριλίου 2023

Σκηνές χάους στη Γαλλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά της LVMH
Splash News
Νέες διαδηλώσεις σημειώνονται στη Γαλλία ενόψει της κρίσιμης αυριανής δικαστικής απόφασης όσον αφορά τη συνταγματικότητα της μεταρρύθμισης Μακρόν για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη

Νέο γύρο διαδηλώσεων έχουμε σε όλη τη Γαλλία, με χιλιάδες πολίτες να φωνάζουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη συνταγματικότητα της μεταρρύθμισης.

Στο Παρίσι, καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κατά μήκος της καθορισμένης διαδρομής διαμαρτυρίας κι ορισμένοι διαδηλωτές που κρατούσαν αναμμένες φωτοβολίδες κατευθύνθηκαν για το Συνταγματικό Συμβούλιο , το οποίο θα αποφασίσει την Παρασκευή αν θα ακυρώσει οποιοδήποτε ή όλα τα μέρη του σχετικού νόμο.

Περισσότεροι από 400 απεργοί έφυγαν από μια γενική διεπαγγελματική συνέλευση στην Gare de Lyon και πήραν το μετρό για την αιφνιδιαστική αυτή δράση στη διεύθυνση Montaigne 22, κοντά στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

«Ο δρόμος είναι δικός μας», φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το κτήριο, με πολλούς να εισβάλουν σε αυτό και στη συνέχεια να αποχωρούν μετά από μερικά λεπτά χωρίς βιαιότητες. Για λίγα λεπτά, κόκκινα καπνογόνα πλημμύρισαν την αίθουσα εισόδου του κτιρίου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν, μεταξύ άλλων, «λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των εργοδοτών» με τα συνθήματα να έχουν αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα. Αρκετοί κόλλησαν αυτοκόλλητα στον προθάλαμο της LVMH, αλλά πολλοί από αυτούς ζήτησαν επίσης να μη γίνουν ζημιές.

Με πληροφορίες από το gazzetta.gr