UPDATE #NOW

Donald Trump: Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση μετά την ποινική δίωξη - «Θα ανακαταλάβουμε τον Λευκό Οίκο»


JTeam

28 Απριλίου 2023

Donald Trump: Η πρώτη προεκλογική εκδήλωση μετά την ποινική δίωξη - «Θα ανακαταλάβουμε τον Λευκό Οίκο»
Splash News
O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ λέει πως θα συντρίψει τον Joe Biden στις εκλογές του 2024

Μετά τις κατηγορίες για βιασμό και δυσφήμιση από την αρθρογράφο E Jean Carroll, ο Donald Trump έκανε την πρώτη του προεκλογική εκδήλωση μετά την ποινική δίωξη.

Έδωσε υποσχέσεις ενώπιον των ψηφοφόρων του πως θα συντρίψει, χαρακτηριστικά θα «σβήσει» τον Joe Biden, που επισημοποίησε την υποψηφιότητά του, στις εκλογές του 2024. «Την Τρίτη, ο Joe Biden δήλωσε επίσημα άλλα τέσσερα καταστροφικά χρόνια στην εξουσία. Θα ανακαταλάβουμε τον Λευκό Οίκο», είπε χαρακτηριστικά, και αυτό το τελευταίο είναι που μας τρομοκρατεί περισσότερο.

Το 2024, η Αμερική θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα «στην επιτυχία ή την αποτυχία», «την ασφάλεια ή την αναρχία», την «ευημερία ή την καταστροφή». Αυτά τα διλήμματα έβαλε στο τραπέζι ενώ παράλληλα μίλησε για μια χώρα που οδεύει προς την καταστροφή, που πνίγεται από τον πληθωρισμό και που είναι γεμάτη με εγκληματικότητα και βία.

Παρά την άσκηση δίωξης εναντίον του, ο Trump θεωρείται με διαφορά ο επικρατέστερος μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων. Έτσι δεν αποκλείεται η παράταξη να τον επιλέξει για να αναμετρηθεί ξανά με τον Joe Biden τον Νοέμβριο του 2024

Όσο εκείνος έδινε υποσχέσεις για το μέλλον της Αμερικής μακριά από τα χέρια του Biden, οι οπαδοί του τον άκουγαν με προσήλωση, φορώντας τα περίφημα κόκκινα καπέλα. Αντικείμενο του σχολιασμού του υπήρξε μάλιστα και ο Ronald DeSantis, o κυβερνήτης της Florida, που θεωρείται αυτή τη στιγμή ο ισχυρότερος αντίπαλός του. Όπως ανέφερε, «θα συντριβεί στις δημοσκοπήσεις».

Να σημειωθεί ότι η δίκη μετά την κατάθεση της E. Jean Carroll εναντίον του πρώην προέδρου ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει μία ή δύο εβδομάδες ενώ οι ένορκοι, (έξι άνδρες και τρεις γυναίκες), ενώ θα πρέπει να αποφανθούν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση στο θύμα και τι ύψους. Στη δίκη ενδέχεται να καταθέσουν δύο φίλες της Carroll, στις οποίες είχε μιλήσει για τον φερόμενο βιασμό, καθώς και δύο άλλες γυναίκες που έχουν ήδη κατηγορήσει τον Trump για σεξουαλική επίθεση.