UPDATE #NOW

Ο 20λογος ενός μακροχρόνιου και επιτυχημένου γάμου, σύμφωνα με τους ειδικούς


JTeam

16 Μαΐου 2023

Ο 20λογος ενός μακροχρόνιου και επιτυχημένου γάμου, σύμφωνα με τους ειδικούς
pexels
Ακολούθησε τα tips των ειδικών

Αν ονειρεύεσαι να ζήσεις πολλά χρόνια στο πλάι του συντρόφου σου, αλλά φοβάσαι τις δοκιμασίες που προκύπτουν με τον καιρό, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις για να τα καταφέρεις, για τις οποίες εγγυώνται οι ειδικοί.

Για την ακρίβεια, αν ονειρεύεσαι ο γάμος σου να κρατήσει πάνω από 20 χρόνια, καλό είναι συνειδητοποιήσεις τα παρακάτω:

1. Δεν έχουν σημασία μόνο οι δικές σου ανάγκες

Όλοι είμαστε εγωιστές αλλά αν θες στ' αλήθεια ο γάμος σου να κρατήσει και να έχει επιτυχία, πρέπει να βάλεις τις ανάγκες του συντρόφου μαζί με τις δικές σου, (εντάξει όχι πάνω από αυτές).

2. Αποδέξου ότι ο ένας θα απογοητεύει τον άλλον

Για να μην κινείται η σχέση σας στη σφαίρα της φαντασίας, καλό είναι να αποδεχτείς ότι κανείς από τους δυο σας δεν είναι τέλειος οπότε θα υπάρχουν στιγμές που ο ένας θα απογοητεύει τον άλλον. Και είναι απολύτως ok.

3. Μαζί με εκείνον, παντρεύεσαι και την οικογένειά του

Αποτελεί τη μεγαλύτερη αλήθεια αλλά για να κρατήσει η σχέση σας και να μην μπαίνουν άλλα μέλη στη μέση, πρέπει ο ένας να παίρνει το μέρος του άλλου και να αλληλοπροστατεύεστε, βάζοντας όρια.

4. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επικοινωνία

Η μεταξύ σας επικοινωνία είναι το κλειδί ενός μακροχρόνιου και ευτυχισμένου γάμου. Χτίστε από κοινού την εμπιστοσύνη και και αποφύγετε τις συγκρούσεις, λύνοντας οτιδήποτε προκύπτει με την επικοινωνία.

5. Μην ξεχνάτε τη μεταξύ σας, ευγένεια

Μην ασκείτε κριτική και μη μιλάτε άσχημα ο ένας στον άλλον κάθε φορά που τσακώνεστε. Για την ακρίβεια, αν συνεχίζετε να μιλάτε ευγενικά και κατά τη διάρκεια ενός καυγά, έχετε κερδίσει το στοίχημα.

6. Τα αντίθετα δεν έλκονται (για πολύ καιρό)

Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο εύκολα θα καταλάβεις ότι για να πάει καλά μια σχέση, χρειάζονται περισσότερο οι ομοιότητες παρά οι διαφορές ανάμεσα στο ζευγάρι.

7. Μπες στον γάμο, γνωρίζοντας καλά ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο του συντρόφου σου

Πολλά ζευγάρια καταλήγουν σε γάμο χωρίς να ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον. Έτσι, πολλές φορές ο ένας από τους δύο εκδηλώνει κακοποιητική συμπεριφορά με τον καιρό, που μόνο στο τέλος μπορεί να οδηγήσει τη σχέση.

8. Μην ξεχάσεις το σεξ

Θα υπάρξουν πολλοί παράγοντες που θα σε αποτρέψουν από το να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου. Η κούραση, η δουλειά, τα παιδιά... Μην αμελήσεις ποτέ όμως τον έρωτα γιατί αυτό θα κρατήσει τη σχέση σου υγιή και αφοσιωμένη.

9. Απόφυγε τους απόλυτους χαρακτηρισμούς

Ποτέ μην χρησιμοποιείς τη λέξη «ποτέ», κρίνοντας με απόλυτο τρόπο τον σύντροφό σου. Είναι μία από τις στρατηγικές που φέρνει σίγουρη αποτυχία στον γάμο.

10. Δώσε την απαραίτητη αξία στον γάμο σου

Αν εκτιμάς τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου αυτό που έχετε χτίσει, κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να χαλάσει τη δυναμική του.

11. Μην κρατάτε μυστικά ο ένας από τον άλλον

Η μυστικοπάθεια μπορεί να αποβεί καταστροφική γενικά, ειδικά όταν εφαρμόζεται μες στον γάμο. Το να μοιράζεσαι γενικά τα πάντα, μπορεί να είναι δύσκολο αλλά είναι λυτρωτικό. Δοκίμασέ το.

12. Μην απατάς

Αν δεν διατίθεσαι να προσφέρεις αποκλειστικότητα, καλύτερα μην παντρευτείς.

13. Θέσε θεμελιώδες κανόνες στους τσακωμούς

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της, και κυρίως τους τσακωμούς της. Για να επιλύονται όμως πιο εύκολα οι όποιες διαφωνίες, θέσε βασικούς κανόνες και μην τους αθετείς.

14. Ζήτα συγγνώμη

Το να ζητάς συγγνώμη και να παραδέχεσαι τα λάθη σου, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν θες ο γάμος σου να έχει διάρκεια.

15. Πρώτα διόρθωσε στοιχεία πάνω σου

Μην προσπαθήσεις να διορθώσεις τον σύντροφό σου αν δεν προσπαθήσεις πρώτα να διορθώσεις τον εαυτό σου.

16. Αποδέξου ότι η σχέση εξελίσσεται

Ο έρωτας και το πάθος του πρώτου καιρού είναι πιθανό να αρχίσουν να υποχωρούν με το πέρασμα του καιρού. Το κλειδί είναι να βοηθήσεις τη σχέση να εξελιχθεί σωστά με τρόπους που θα έχεις εφεύρει μαζί με τον σύντροφό σου.

17. Μην σημειώνεις τα «λάθη» του

Αν είσαι εκεί για να του υπενθυμίζεις συνεχώς τι έκανε λάθος, τονίζοντας τι έκανες εσύ σωστά, τότε με μαθηματική ακρίβεια, ο γάμος σας θα φτάσει κοντά στο τέλος.

18. Μην παίρνεις μεγάλες αποφάσεις

Αν δεν έχεις σκοπό να τις κάνεις πράξη, τότε μην πάρεις κάποια μεγάλη απόφαση μόνο και μόνο για να φανείς κάπως στα μάτια του συντρόφου σου.

19. Τα μικρά πράγματα έχουν σημασία

Δεν χρειάζεται να θέτεις πάντα ψηλά τις προσδοκίες. Τα μικρά πράγματα είναι πάντα τα καλύτερα.

20. Δώσε όλη σου την ψυχή

Μες στο πλάνο είναι η αποτυχία, αλλά αν θες να δεις τον γάμο σου να πετυχαίνει, δώσε όλη σου την ψυχή και την αγάπη μες στην καθημερινότητα. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσεις ότι θα πάει καλά (για όσο κρατήσει).