WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η μαγική λέξη που βελτιώνει το σεξ (και γενικά τη σχέση)


JTeam

13 Μαΐου 2023

Η μαγική λέξη που βελτιώνει το σεξ (και γενικά τη σχέση)
Unsplash/Toa Heftiba
Είναι απλή και θα έπρεπε να τη λέμε όλοι

Μήπως η απάντηση στην καλύτερη σχέση κρύβεται στα πολύ μικρά και απλά; Μήπως κάνουμε πιο πολύπλοκη τη ζωή μας και μετά περιμένουμε να λυθούν όλα από μόνα τους;

Όπως όλα δείχνουν, η απάντηση είναι όντως απλή, αρκεί να υπάρχει η σωστή και αμοιβαία διάθεση για επικοινωνία. Όταν μιλάμε για σχέση, δεν γίνεται να προσπαθεί μόνο ο ένας, και αυτό θα το έχεις ήδη αντιληφθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, κάθε θετική αλληλεπίδραση στο ζευγάρι λειτουργεί σαν προκαταρκτικά.

Η λέξη που σώζει τη σχέση

Κι όμως, δεν είναι η συγγνώμη. Τελικά είναι πολύ πιο σημαντικό να λες ένα απλό «ευχαριστώ» με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται. Έρευνα του 2020, έδειξε ότι η ευγνωμοσύνη συνδέεται άρρηκτα με τη σεξουαλική ικανοποίηση. Όταν λέμε ευχαριστώ, ακόμα και για τα πιο απλά και μικρά πράγματα, αυτό αυξάνει την οικειότητα μέσα στη σχέση. Την επόμενη φορά που κάποιος θα πλύνει τα πιάτα, θα βγάλει τα σκουπίδια ή θα σου κάνει μασάζ στα πόδια, πες ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS