WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 3 λέξεις, τότε έχεις χαμηλό EQ


JTeam

30 Μαΐου 2022

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 3 λέξεις, τότε έχεις χαμηλό EQ
Μπορούμε να καταλάβουμε πότε κάποιος έχει χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη, προσέχοντας απλώς τις φράσεις που χρησιμοποιεί

Πολλά μπορούν να προδώσουν τη συναισθηματική μας νοημοσύνη – από τη γλώσσα του σώματός μας, μέχρι τις λέξεις που επιλέγουμε. Τα στοιχεία είναι εκεί και το μόνο που χρειάζεται, είναι να τα παρατηρήσει κανείς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν 3 πολύ συγκεκριμένες λέξεις που δείχνουν ότι ένα άτομο έχει χαμηλό EQ. Οι λέξεις αυτές προέρχονται από τα λεγόμενα "litotes" που είναι ουσιαστικά ένα σχήμα λόγου και μια μορφή λεκτικής ειρωνείας. Λειτουργούν ως μια ειδική μορφή υποτίμησης όπου μια θετική δήλωση εκφράζεται από μια αρνητική και αποκτά μεγαλύτερη σημασία και έμφαση.

Οι τρεις «τοξικές» λέξεις, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, μπορεί να μη σου περνούν καν από το μυαλό αλλά μαρτυρούν ότι έχεις μεταξύ άλλων, χαμηλή ενσυναίσθηση. H φράση που χρηματίζεται λοιπόν από 3 μόνο λέξεις, είναι η εξής: «Δεν είναι δύσκολο».

Αν σκεφτείς πόσες φορές έχεις ακούσει τη συγκεκριμένη φράση από τους γύρω σου, θα βρεις σίγουρα πολλά παραδείγματα. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στην πανδημία εκεί όπου πολλοί νιώσαμε να παίρνουμε βάρος από την καραντίνα και αρχίσαμε να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας. Ένα άτομο με χαμηλό EQ, θα απαντούσε εύκολα σε αυτό: «Δεν είναι δύσκολο να τα χάσεις. Φάε λιγότερο και ασκήσου περισσότερο».

Υιοθετώντας κανείς αυτή τη φράση, δείχνει ότι δεν έχει ίχνος συναισθηματικής νοημοσύνης και πως δεν προσπαθεί καν, όχι να μπει στη θέση των άλλων αλλά έστω να κατανοήσει τα συναισθήματά τους. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν, να αρχίσεις να αποφεύγεις αυτά τα άτομα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.