WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν έχετε αυτές τις 3 συνήθειες, τότε έχετε και υψηλό EQ


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2022

Αν έχετε αυτές τις 3 συνήθειες, τότε έχετε και υψηλό EQ
Arkhod from Pexels
Μερικοί άνθρωποι πετυχαίνουν ό,τι κι αν βάλουν στο μυαλό τους. Πώς το καταφέρνουν; Αν έχετε τις παρακάτω συνήθειες, ανήκετε σ'αυτήν την κατηγορία και η συναισθηματική νοημοσύνη σας είναι υψηλότερη απ' όσο πιστεύετε

Μερικοί άνθρωποι πετυχαίνουν ό,τι κι αν βάλουν στο μυαλό τους. Πώς το καταφέρνουν; Είναι εγωκεντρικοί; Ισχύει ο νόμος της έλξης; Ή απλώς έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη;

Τα άτομα με υψηλό ΕQ έχουν ορισμένες συνήθειες που τα βοηθούν να προχωρήσουν μπροστά. Βάζουν στόχους και τους κατακτούν, δεν αφήνουν τίποτα να τους σταθεί εμπόδιο – κι αυτό δεν είναι τυχαίο.

Αν έχετε κι εσείς τις παρακάτω 3 συνήθειες, μάλλον έχετε υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη απ’ όση πιστεύετε.

«Έξυπνη» γλώσσα

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε πομπώδεις εκφράσεις. Τα άτομα με υψηλό EQ σκέφτονται πριν μιλήσουν και επιλέγουν προσεκτικά τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσουν, πάντα με γνώμονα το τι θέλουν να πετύχουν. Ποτέ δε θα πουν «καταλαβαίνω πώς νιώθεις», για παράδειγμα, γιατί είναι αδύνατο να κατανοήσουμε στ’ αλήθεια πώς αισθάνεται κάποιος άλλος. Μπορεί να προσπαθήσουμε, αλλά δε θα το καταφέρουμε.

Υπομονή

Οι περισσότεροι είμαστε ανυπόμονοι κι ανασφαλείς – άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Υπεραναλύουμε καταστάσεις και βγάζουμε συμπεράσματα που, πολλές φορές, δεν ισχύουν. Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, ωστόσο, ξέρουν να περιμένουν. Μας αφήνουν να τους εξηγήσουμε την πλευρά μας, δε βιάζονται να καταλήξουν σε απόψεις και βγαίνουν κερδισμένοι.

Σιωπή

Τα άτομα με υψηλό EQ δεν προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά, όταν επικρατεί σιωπή στο δωμάτιο. Παίρνουν τον χρόνο τους, σκέφτονται και μιλούν όταν έχουν κάτι να πουν. Έτσι, δείχνουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση – ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει – ενώ «διαβάζουν» το δωμάτιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.