UPDATE #NOW

Ο πρώτος υποβρύχιος γάμος στην Ελλάδα έγινε στην Αλόννησο


JTeam

30 Αυγούστου 2022

Ζευγάρι δυτών
Unsplash
Στις 29 Αυγούστου ο Πέτρος και η Μυρτώ αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης στο μαγευτικό βυθό του νησιού

Η Αλόννησος εξελίσσεται σε έναν διεθνή καταδυτικό προορισμό που φέτος επέλεξαν εκατοντάδες αυτοδύτες από όλο τον κόσμο. Για ένα ζευγάρι όμως, ο βυθός του νησιού έγινε ο ξεχωριστός προορισμός που επέλεξαν για να ενώσουν τις ζωές τους.

Το ζευγάρι πάντρεψε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που είχε λάβει δίπλωμα κατάδυσης προκειμένου να τελεί γάμους κάτω από τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Παρόντες στον βυθό ήταν οι δύο κουμπάρες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Αγάλλου που ανέλαβε τη γαμήλια διοργάνωση, καθώς και τρεις εκπαιδευτές καταδύσεων που εθελοντικά παρείχε το καταδυτικό κέντρο Triton Dive Centre.

Όλο το τελετουργικό τηρήθηκε κατά γράμμα μέσω της χρήσης ειδικών αδιάβροχων επιφανειών με όλα τα διαδικαστικά του πολιτικού γάμου καθώς και τα λόγια των νεόνυμφων, οι οποίοι και αφαίρεσαν προς στιγμήν τις μάσκες μετά την ανταλλαγή των όρκων για το πρώτο τους γαμήλιο φιλί. Την πρωτότυπη τελετή βιντεοσκοπούσε χειριστής υποβρύχιας κάμερας, ενώ υπήρχε live stream μετάδοση σε μεγάλη οθόνη στη στεριά για τους προσκεκλημένους.

«Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν στο βυθό κατά τη διάρκεια του γάμου. Μέσα σε ιδανικές συνθήκες γαλήνης που προσφέρει η υποθαλάσσια φύση, ο χρόνος σταματά και η στιγμή αυτή ανήκει αποκλειστικά στο ζευγάρι», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου μετά την τελετή. Είχε προηγηθεί κάλεσμα του Δήμου Αλοννήσου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για την οργάνωση υποβρύχιων γάμων που αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον ζευγαριών από όλο τον κόσμο. «Στόχος μας είναι να "ανοίξουμε" μια νέα αγορά για την Ελλάδα και το νησί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ