WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος για τον γάμο σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Μαΐου 2022

Γιατί δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος για τον γάμο σας
pexels
Η πίεση που ασκείται στις γυναίκες να δείχνουν κάπως την ημέρα του γάμου τους είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, αντί να απολαμβάνουν αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, πολλές μέλλουσες νύφες αρχίζουν να πανικοβάλλονται και να προσπαθούν να βρουν πώς να χάσουν βάρος για τον γάμο. Αν το βιώνετε αυτό, δεν είστε μόνες.

Δεδομένης της κουλτούρας στην οποία ζούμε, γεμάτη με προκαταλήψεις όσο αφορά τα κιλά, δεν κατηγορώ κανέναν που αποφάσισε να κάνει δίαιτα πριν από τον γάμο του. Αλλά αν είστε διατεθειμένες να εναντιωθείτε στην επικρατούσα τάση των «συμβουλών» του γάμου, είναι πιθανό να νιώσετε πιο όμορφα και χαλαρές την ημέρα του γάμου σας – ανεξάρτητα από το μέγεθος του σώματός σας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι - ειδικά οι γυναίκες – όταν αποφασίζουν να παντρευτούν δέχονται ένα σωρό συμβουλές από την οικογένεια, τους φίλους, τα πεθερικά και γενικά από όλους όσους βρίσκονται κοντά τους, για το πώς πρέπει να είναι η ημέρα του γάμου τους.

Αυτό δυστυχώς ισχύει και όταν πρόκειται για το βάρος και το μέγεθος του σώματος. «Τι νούμερο σκοπεύεις να είσαι την ημέρα του γάμου σου;», δυστυχώς αυτή είναι μια ερώτηση που θα έχετε ακούσει πολλοί από εσάς και ίσως και οι άντρες.

Αν το βιώνετε αυτό, δεν είστε μόνοι. Μπορεί να υπάρχει τόση πίεση σχετικά με το πώς πρέπει να είστε την ημέρα του γάμους σας που δυστυχώς είναι δύσκολο να αποφύγετε το θέμα της απώλειας βάρους, ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες που παντρεύονται.

Τα καλά νέα: Εάν προσπαθείτε να αγαπήσετε το σώμα σας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μην νιώσετε την πίεση να χάσετε βάρος για της ημέρα του γάμου σας. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

Το να μην κάνετε δίαιτα για τον γάμος σας μπορεί να σας βοηθήσει να τον οργανώσετε καλύτερα

Ο προγραμματισμός ενός γάμου είναι αρκετά αγχωτικός. Ο προγραμματισμός ενός γάμου ενώ πεινάτε, απλώς επιδεινώνει αυτό το άγχος. Όταν δεν τρέφετε επαρκώς το σώμα σας, μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να εστιάσετε σε όλα όσα πρέπει να κάνετε. Για να μην αναφέρουμε ότι η δίαιτα γενικά καταλαμβάνει τόσο πολύ χώρο στον εγκέφαλο, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την ατέλειωτη λίστα εργασιών προγραμματισμού του γάμου.

Το να μην κάνετε δίαιτα πριν από τον γάμο σας μπορεί να σας επιτρέψει να είστε περισσότερο παρόντες σε αυτήν την καταπληκτική περίοδο της ζωής σας. Η ημέρα του γάμου δεν είναι το μόνο μέρος της διαδικασίας που μπορεί να είναι ευχάριστο. Η όλη διαδικασία σχεδιασμού, αν και συχνά αγχωτική, μπορεί επίσης να είναι πιο διασκεδαστική όταν η δίαιτα ή η ανησυχία για το φαγητό δεν υπάρχουν στο μυαλό σας.

Στο τέλος της ημέρας, ο γάμος σας αφορά εσάς και τον σύντροφό σας –κανέναν άλλον

Η μέρα είναι για να γιορτάσετε τον έρωτά σας με τον σύντροφό σας. Και να θυμάστε, ότι ο σύντροφός σας, σας παντρεύεται για αυτό που είστε, όχι για το πώς «πρέπει» να μοιάζετε.

Τι πιο όμορφο την ημέρα του γάμου σας να μοιάζετε αλλά και να νιώθετε ο εαυτό σας

Έχετε σκεφτεί πόσο ωραίο είναι όταν θα κοιτάζετε τις φωτογραφίες του γάμου σας να αναγνωρίζετε τον αληθινό σας εαυτό; Γιατί ας το παραδεχτούμε το βάρος που χάνουν οι περισσότεροι –γυναίκες και άντρες- για τον γάμο τους, το παίρνουν πάλι πίσω μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Μήπως λοιπόν είναι καλύτερα να σταματήσετε να ασχολείστε με τις δίαιτες και να ασχοληθείτε με αλλαγές ουσιαστικές που θα οδηγήσουν αναμφισβήτητα στο ποθητό στόχο; Μία προσπάθεια απώλειας βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε αντιμετωπίζεται με πρόσκαιρα μέτρα, όπως οι περισσότερες από τις δίαιτες που κατά καιρούς κυκλοφορούν και υπόσχονται γρήγορη απώλεια κιλών.

Αντί λοιπόν να αγχώνεστε να χάσετε κιλά μόνο και μόνο για να φαίνεστε διαφορετικοί την ημέρα του γάμου σας, αγαπήστε το σώμα σας και εστιάστε στις διατροφικές σας συνήθειες. Μόνο με αυτό το τρόπο το αποτέλεσμα μπορεί να έχει ποιότητα και διάρκεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.