WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί το να παντρευτείς τη «δεύτερη επιλογή» σου, τελικά δεν είναι και τόσο κακό


JTeam

12 Απριλίου 2022

Γιατί το να παντρευτείς τη «δεύτερη επιλογή» σου, τελικά δεν είναι και τόσο κακό
pexels
Το να βρεις τον «έναν και μοναδικό», ίσως τελικά είναι πρόβλημα

Έφτασε η στιγμή που οι πιο γενναίοι και ειλικρινείς της παρέας θα παραδεχτούν ότι δεν καταλήγουν πάντα «με την πρώτη τους επιλογή» όταν αποφασίζουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Εμείς μπορεί να διαφωνούμε με τη λογική αλλά έρευνες το επιβεβαιώνουν, όπως και πολλά reality.

Αυτή η κάπως άβολη συνειδητοποίηση ξεκίνησε από το Love Is Blind στο Netflix. Singles βγαίνουν ραντεβού, ερωτεύονται και κάνουν προτάσεις γάμου ενώ έχουν ανάμεσά τους έναν τοίχο. Και παρόλο που πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα reality, ένα από τα ζευγάρια, (εντάξει, όχι μόνο αυτό), ο Jarrette και η Iyanna αρραβωνιάστηκαν αφού η πρώτη επιλογή του Jarrette, Mallory αρνήθηκε να τον παντρευτεί.

Και κάπως έτσι μας πιάνει η ανασφάλεια για το πού πάμε και γιατί καταλήγουμε να είμαστε «δεύτερες επιλογές» στα μάτια των ανθρώπων που έχουμε ονειρευτεί να περάσουμε μια ολόκληρη ζωή μαζί. Κι εκεί όμως υπάρχει ο αντίποδας που λέει ότι «η αγάπη χτίζεται», όπως και ο έρωτας.

Η Iyanna και ο Jarrette ήταν από τα ελάχιστα ζευγάρια που το love story τους κατέληξε σε γάμο κι έναν χρόνο μετά, ερωτεύτηκαν κι έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα.

Γιατί το να βρεις τον «έναν και μοναδικό», τελικά είναι πρόβλημα

Όλοι κάποτε σπαταλήσαμε extra ενέργεια στο να βρούμε το «άλλο μας μισό» κι εκείνη την πρώτη επιλογή που για χάρη της, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε μια ολόκληρη κοσμοθεωρία. Όμως, οι ειδικοί επιμένουν ότι όταν πείθουμε τον εαυτό μας ότι υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί έξω και σίγουρα πάνω στη Γη που προορίζεται μια μέρα να γίνει το ένα και μοναδικό μας ταίρι, ουσιαστικά παγιδευόμαστε τόσο που στο τέλος καταλήγουμε με ένα άτομο, έτοιμο να μας εξαπατήσει.

Δεν υπάρχει μόνο «εκείνος, ο ένας» αλλά «πολύ περισσότεροι», με τους οποίους κατά τη διάρκεια της ζωής μας, έχουμε χημεία και αληθινή επικοινωνία. Αυτοί οι άνθρωποι προορίζονται να γίνουν οι «τέλειοι σύντροφοι» ακόμη κι αν δεν τους ξεχωρίσαμε από την πρώτη στιγμή ως το άλλο μας μισό.

Η ταμπέλα του «ενός και μοναδικού» χαρακτηρίζει συνήθως κάποιον που δεν δύναται να μας εξασφαλίσει συναισθηματική σταθερότητα σε όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή.

Πώς να βεβαιωθείς ότι η «δεύτερη επιλογή« σου είναι και η «καλύτερη»

Αν αναρωτιέσαι για την επιλογή σου, ίσως δεν έδωσες στον εαυτό σου τον απαραίτητο χρόνο για να επουλώσει πληγές μετά την απόρριψη από την πρώτη. Όπως λέει η σύμβουλος γάμων στη HuffPost, Sarah Spencer Northey: «Το καλύτερο είναι να δώσετε χρόνο για να ξεπεράσετε έναν χωρισμό και μετά να προχωρήσετε στην επόμενη σχέση».

Αν έχεις αβεβαιότητα για το αν η «δεύτερη επιλογή» σου είναι και η καλύτερη, πάρε τον χρόνο σου και προσπάθησε να δεις καθαρά συναισθήματα και καταστάσεις πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS