UPDATE #NOW

Φεστιβάλ Καννών: Η Cate Blanchett έβγαλε τα παπούτσια της στη σκηνή, για να υπενθυμίσει όσα έχουν αξία


JTeam

22 Μαΐου 2023

Φεστιβάλ Καννών: Η Cate Blanchett έβγαλε τα παπούτσια της στη σκηνή, για να υπενθυμίσει όσα έχουν αξία
@saskialawaks for Vanity Fair France
Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως «πάντοτε προσπαθούσα να φύγω από την υποκριτική»

Ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, δεν είναι άλλο από την υπέροχη Cate Blanchett. Η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε για πολλούς επαγγελματικούς λόγους στο διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ, μα κυρίως κατάφερε να κάνει την παρουσία της αισθητή, υπενθυμίζοντας και πάλι όσα έχουν πραγματικά αξία στον σύγχρονο κόσμο.

Αυτή τη φορά, επέλεξε να δώσει το δικό της ηχηρό μήνυμα, με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο και αποθεώθηκε. Εμφανίστηκε σε εκδήλωση του «Variety», και είχε τη χαρά να απονέμει βραβείο στην Ιρανή ηθοποιό Zahra Amir Ebrahim. «Αυτό είναι για να μαχαιρώσω όλους όσοι στέκονται εμπόδιο στα δικαιώματα των γυναικών», δήλωσε αρχικά η Blanchett. Στη συνέχεια πήρε το βραβείο στα χέρια της και πριν το παραδώσει, το ύψωσε στον ουρανό και αναφώνησε: «Ψηλά το vajajay (σ.σ. slang για τον γυναικείο κόλπο)». Τη στιγμή εκείνη αποφάσισε να βγάλει και τα παπούτσια της, όσο βρισκόταν πάνω στη σκηνή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προς τιμή των γυναικών του Ιράν».

Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει μια ιδιαίτερη σύνδεση του Φεστιβάλ Καννών, με τα τακούνια. Συγκεκριμένα οι γυναίκες που εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί, υποχρεούνται να φορούν ψηλοτάκουνα, ενώ τα ψηλά τακούνια έχουν γίνει πολιτικό σύμβολο της γαλλικής ριβιέρας.


Τέλος, η Ιρανή ηθοποιός Ebrahim, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Holy Spider», έδωσε τη δική της, συγκινητική ομιλία λέγοντας ότι το Ιράν βρίσκεται σε μια «εποχή θλίψης, οργής και πένθους».