UPDATE #NOW

Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο


JTeam

22 Μαΐου 2023

Αυτό είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο
Guinness World Records (CNN)
Η «Λευκή νύχτα» περιέχει λευκές τρούφες από την Ιταλία και ολοκληρώνεται μεταξύ άλλων, με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού

Κάπου στον κόσμο, υπάρχει ένα παγωτό που κοστίζει όσο όλα τα παγωτά που έχετε φάει στη ζωή σας ή έστω τα τελευταία πολλά καλοκαίρια της ζωής σας. Το παγωτό αυτό πωλείται στην Ιαπωνία, λέγεται "byakuya" και στα ιαπωνικά σημαίνει «λευκή νύχτα» και αν σας έχουμε ήδη εξάψει την περιέργεια, το ένα κοστίζει 6.380 δολάρια!

Σύμφωνα με το ρεκόρ Γκίνες, η τιμή αυτή κάνει το συγκεκριμένο παγωτό ως το πιο ακριβό στον κόσμο

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να το φτιάξουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση», δήλωσε στο Ρεκόρ Γκίνες εκπρόσωπος της εταιρείας. Το παγωτό περιέχει λευκές τρούφες από την Ιταλία και ολοκληρώνεται με ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού, δύο είδη τυριού και το "sakekasu", ένα συστατικό που μοιάζει με πάστα και προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε.

Το πανάκριβο γλυκό είναι φτιαγμένο από λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Αλμπα της Ιταλίας, μια σπάνια λιχουδιά που κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η αποστολή της δεν είναι μόνο να φτιάχνει πανάκριβα γλυκά, αλλά να δημιουργεί μια «γαστρονομική περιπέτεια» που συνδυάζει ευρωπαϊκά συστατικά και παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα. Και φαίνεται πως το πέτυχε με το "byakuya".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Cellato, το «χρυσό» παγωτό είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ιαπωνία και αποστέλλεται κατευθείαν στους καταναλωτές. Μάλιστα, η Cellato σχεδιάζει να κυκλοφορήσει προϊόντα και με άλλους συνδυασμούς πολυτελών συστατικών, όπως χαβιάρι και σαμπάνια.