UPDATE #NOW

Το 1 πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις αν είσαι συνοδηγός


JTeam

5 Ιουνίου 2023

Το 1 πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις αν είσαι συνοδηγός
Ένα βίντεο που θα σε πείσει να αλλάξεις συνήθειες

Κάθε χρόνο, χάνονται χιλιάδες ζωές στον δρόμο εξαιτίας έλλειψης προσοχής στην οδήγηση, μεγάλης ταχύτητας, αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Αυτός είναι και ο λόγος που, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν κύρια αιτία θανάτου.

Ξέρουμε πολύ καλά τι δεν πρέπει να κάνουμε ενώ οδηγούμε – τα έχουμε ακούσει, τα έχουμε διαβάσει, έχουμε δει από την προσωπική μας εμπειρία τι να αποφεύγουμε. Το θέμα είναι πως ενώ ο οδηγός έχει τεράστια ευθύνη, χρειάζεται να προσέχουν και οι υπόλοιποι επιβάτες. Εδώ, λοιπόν, θα δούμε το βασικό πράγμα που πρέπει να αποφεύγει ο συνοδηγός, για τη δική του ασφάλεια.

Όσο κι αν σου αρέσει, όσο κι αν σου το χαλάμε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανεβάζεις τα πόδια σου στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Σε χαλαρώνει και το ζεις σαν να παίζεις σε ταινία του Tarantino επειδή, ιδανικά, βγάζεις και τα παπούτσια σου, όμως σε περίπτωση ατυχήματος, υπάρχει τεράστιο ενδεχόμενο να τραυματιστείς σοβαρά – κι όταν λέμε σοβαρά, εννοούμε σε σημείο που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Ενώ οι αερόσακοι μας προστατεύουν από τραυματισμούς στο κεφάλι και τον κορμό, σε περίπτωση σύγκρουσης, βγαίνουν εκρηκτικά από τη θήκη τους. Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις εκεί ακουμπισμένα τα πόδια σου, αυτός θα τα σπρώξει προς τα πίσω και, εντάξει, μπορείς να φανταστείς τη συνέχεια.

Αν δεν πείστηκες, δες το παρακάτω TikTok:

@drdavidabbasi #car #dashboard #orthopedics #medicaltiktok #learnontiktok ♬ Creepy Violins - Apollo Nove