UPDATE #NOW

Ιταλία: Λεωφορείο με 38 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό


JTeam

4 Ιουνίου 2023

Ιταλία: Λεωφορείο με 38 επιβάτες έπεσε σε γκρεμό
Mετά από τροχαίο με τρία αυτοκίνητα

Λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 38 άνθρωποι, έπεσε σε γκρεμό στην Ιταλία, έπειτα από σύγκρουση με οχήματα. Συγκεκριμένα, το προπορευόμενο λεωφορείο, που είχε αναχωρήσει από το Λέτσε στις 11 το βράδυ του Σαββάτου (03.06.2023) με προορισμό τη Ρώμη στις 7 το πρωί, έπεσε πάνω σε ένα από τα ακινητοποιημένα οχήματα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να πέσει σε γκρεμό.

Αρχικά, υπήρξε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων, με συνέπεια να χάσει ένας οδηγός τη ζωή του. Το λεωφορείο έπεσε πάνω σε ένα από τα κινητοποιημένα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα, ανετράπη και κατέληξε στον γκρεμό. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με βάση τον πρώτο απολογισμό.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, το τροχαίο συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Α16 Νάπολη- Κανόσα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, για τον απεγκλωβισμό επιβατών και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Δύο από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Όλοι κοιμόμασταν. Αυτό που μας ξύπνησε ήταν το βίαιο φρενάρισμα και μετά το "μπαμ", όταν συγκρουστήκαμε με αυτοκίνητα, πριν καταλήξουμε στο γκρεμό», δήλωσε ένας από τους επιβάτες του λεωφορείου.