UPDATE #NOW

6 τρόποι να κοιμηθείς καλύτερα όταν κάνει πολλή ζέστη


JTeam

9 Ιουνίου 2023

6 τρόποι να κοιμηθείς καλύτερα όταν κάνει πολλή ζέστη
pexels
Τώρα που καλοκαιριάζει για τα καλά, οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν πολύ χρήσιμες

Πρόσφατα μάθαμε ότι ο χρόνος που μας παίρνει να κοιμηθούμε, αποκαλύπτει πολλά για την υγεία μας. Τώρα που άρχισαν οι ζέστες, ο χρόνος που χρειαζόμαστε μέχρι να παραδοθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα, μπορεί να είναι ακόμη και ο διπλάσιος, και αυτό δεν είναι σίγουρα καλό για την ξεκούρασή μας.

Αν λοιπόν τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς και στριφογυρίζεις στο μαξιλάρι, δοκίμασε τους παρακάτω τρόπους για να κοιμηθείς πιο εύκολα και άνετα:

Πιες περισσότερο νερό

Γενικά, πρέπει να μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι επαρκώς σε καθημερινή βάση αλλά όταν έχει πολλή ζέστη και ετοιμάζεσαι να πέσεις για ύπνο, πιες ένα έξτρα ποτήρι νερό καθώς θα προσφέρει δροσιά στον οργανισμό σου και θα αναπληρώσει τον ιδρώτα που θα ακολουθήσει.

Προτίμησε τη μοναξιά

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ιδανικό σενάριο θα είναι να κοιμάσαι χωρίς τον σύντροφό σου όταν έχει πολλή ζέστη ή τουλάχιστον να αποφεύγετε τις αγκαλιές καθώς η σωματική επαφή είναι γνωστό ότι ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος.

Κάνε ένα κρύο ντους πριν πέσεις στο κρεβάτι

Πριν πας για ύπνο, είναι εξαιρετικά βοηθητικό να αφήσεις να τρέξει επάνω σου παγωμένο νερό αφού αυτό θα διατηρήσει σε καλά επίπεδα τη θερμοκρασία σου ακόμη κι όταν πέσεις στο μαξιλάρι. Δοκίμασέ το και θα δεις πόσο θα ωφελήσει.

Κράτα τον ήλιο μακριά από το υπνοδωμάτιο

Παρόλο που ο οργανισμός μας χρειάζεται τον ήλιο, καλό είναι να κρατάς όσο μπορείς σκιερό το υπνοδωμάτιό σου. Όταν φύγεις λοιπόν το πρωί για τη δουλειά, κλείσε παντζούρια και κουρτίνες καθώς αυτό θα διατηρήσει την απαραίτητη δροσιά μέχρι το βράδυ.

Προτίμησε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Καλό είναι με τέτοιο καιρό, να προτιμήσεις τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες που θα σου προσφέρουν την απαραίτητη δροσιά ή αντίστοιχα υφάσματα που δεν θα σε κάνουν να ζεσταίνεσαι.

Βάλε στην κατάψυξη έστω τη μαξιλαροθήκη σου

Οι ειδικοί προτείνουν, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, να τοποθετήσεις τα κλινοσκεπάσματα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά πριν από τον ύπνο. Αυτό το έξυπνο κόλπο μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση από τη ζέστη. Αν τώρα δεν έχεις αρκετό χώρο στο ψυγείο, απλά ψύξε τη μαξιλαροθήκη σου.