UPDATE #NOW

Ξύπνησες με το χειρότερο hangover; Πώς να το ξεπεράσεις γρήγορα και ανώδυνα


Στεφανία Παπαδημητρίου

11 Ιουνίου 2023

Ξύπνησες με το χειρότερο hangover; Πώς να το ξεπεράσεις γρήγορα και ανώδυνα
4 σωτήρια tips για να ξαναγίνεις ο λαμπερός, σέξι, τέλειος άνθρωπος που ήσουν πριν σε βρει το τζιν τόνικ

Βγήκες το βράδυ, είπες «έλα μωρέ» και αποφάσισες ότι θα πιείς λίγο παραπάνω από τα 2 τζιν τόνικ που πίνεις συνήθως. Συνειδητά, είπες ψέματα στον εαυτό σου ότι αυτήν τη φορά θα έπινες 3 και, πριν το καταλάβεις, τα 3 έγιναν 5. Και μετά έπαψες να μετράς, και καλά έκανες γιατί πέρασες τέλεια με τους φίλους σου. Το θέμα είναι ότι η επόμενη μέρα σε βρίσκει με μηδενική όρεξη για ζωή, πονοκέφαλο, να ορκίζεσαι ότι δεν θέλεις να ξαναμυρίσεις αλκοόλ στη ζωή σου.

Το παραπάνω, δεν είναι μία ιστορία βγαλμένη από τη ζωή. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις, είναι συμπτωματική. Αν, ωστόσο, σου θυμίζει όχι εσένα, αλλά μία φίλη σου, μην φύγεις από αυτό το άρθρο.

Το hangover ίσως και να μην είναι ό,τι πιο σέξι θα σου συμβεί ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που θα σου δώσουμε 4 σωτήρια και δοκιμασμένα tips, για να περάσει γρήγορα και να ξέρεις ποιον να ευχαριστήσεις για αυτό.

Φάε κάτι

Δεν λέμε να αρχίσεις τις κρέπες και τα pancakes, αν το στομάχι σου είναι χάλια. Λέμε, ωστόσο, να φας κάτι, έστω ένα τοστάκι, για να φύγει πιο γρήγορα το hangover το κακό και να αποκτήσεις λίγη ενέργεια.

Πιες νερό

Το στόμα και ο λαιμός σου ουρλιάζουν για λίγη ενυδάτωση. Πιες οπωσδήποτε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, σιγά – σιγά, και μετά έναν χυμό για να δυναμώσεις.

Πάρε ένα παυσίπονο

Έχεις πιει το νερό σου, έχεις φάει, τώρα μπορείς να πάρεις κι ένα ήπιο παυσίπονο για να περάσει ο πονοκέφαλος. Πρόσεξε μην το κάνεις με άδειο στομάχι και έχεις πρόβλημα κι εκεί, στο τέλος.

Κοιμήσου

Άνοιξε το air condition, πήγαινε στο κρεβάτι ή τον καναπέ και κοιμήσου, σου αξίζει. Το κέρδισες με τις πομπές της περασμένης νύχτας, και το χρειάζεσαι για να επανέλθουν οι ορμόνες σου στα κανονικά τους.