UPDATE #NOW

Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για νέο κύμα καπνού από τις δασικές πυρκαγιές του Καναδά


JTeam

29 Ιουνίου 2023

Η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για νέο κύμα καπνού από τις δασικές πυρκαγιές του Καναδά
Η πυκνή ομίχλη θα πνίξει ξανά την ατμόσφαιρα

Μετά τις πυρκαγιές στον Καναδά που έπνιξαν τη Νέα Υόρκη με πυκνή ομίχλη καπνού, η κυβερνήτης, Κάθι Χότσουλ, προειδοποίησε πριν λίγες ώρες μέσα από τα social media, ότι ο καπνός αναμένεται να περάσει ξανά στην ατμόσφαιρα σήμερα και αύριο.

«Η ποιότητα του αέρα αναμένεται να φτάσει σε ανθυγιεινά επίπεδα σε ορισμένες περιοχές», έγραψε, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Περιβαλλοντικής Διατήρησης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSDEC) «εκδίδει συμβουλές υγείας για την ποιότητα του αέρα που αφορούν στη δυτική και κεντρική Νέα Υόρκη και την ανατολική λίμνη Οντάριο».

Σύμφωνα με το NYSDEC, η ποιότητα του αέρα θα είναι σε «ανθυγιεινά» επίπεδα σήμερα στη δυτική περιοχή της Νέας Υόρκης και «ανθυγιεινά για ευαίσθητες ομάδες» στην κεντρική Νέα Υόρκη και τις ανατολικές περιοχές της λίμνης Οντάριο. Στη Νέα Υόρκη και το Λόνγκ Άιλαντ, η ποιότητα του αέρα θα είναι σε μέτρια επίπεδα.

Οι πολίτες καλούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα όπως να σβήσουν τα φώτα και τις συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται, να κλείσουν τα στόρια για να «περιορίσουν τη συσσώρευση θερμότητας και να διατηρήσουν τον ψυχρό αέρα» αλλά και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους ώστε να μειώσουν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από τις αρχές του Ιουνίου, στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στον Καναδά, τη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πολιτείες, εξαιτίας του καπνού από τις δασικές πυρκαγιές που μένονται στον Καναδά. Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Καναδά, έχουν καταστρέψει πάνω από 27 εκατ. στρέμματα, οκταπλάσια έκταση σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών.

Δείτε φωτογραφίες από την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης το τελευταίο διάστημα, στην παρακάτω gallery: