UPDATE #NOW

Θα γίνει η Έφη Αχτσιόγλου η νέα Δαμανάκη; - Ο ρόλος της Όλγας Γεροβασίλη


JTeam

30 Ιουνίου 2023

Θα γίνει η Έφη Αχτσιόγλου η νέα Δαμανάκη; - Ο ρόλος της Όλγας Γεροβασίλη
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στην προοπτική να αποκτήσει επικεφαλής γυναίκα, όπως είχε συμβεί και στη «γέννηση» του Συνασπισμού το 1992. Οι γυναίκες που έχουν ηγηθεί των κομμάτων στη Βουλή

Ηπαραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το κόμμα για πρώτη φορά από τη σύστασή του, υπό την υπάρχουσα μορφή, μπροστά στην προοπτική ενός νέου αρχηγού αλλά και μιας αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 και το 5ο συνέδριο του -τότε- Συνασπισμού που το κόμμα θα κληθεί ουσιαστικά να επιλέξει νέο αρχηγό καθώς μιάμιση δεκαετία τώρα ο κ. Τσίπρας έμοιαζε να παίζει... χωρίς αντίπαλο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως όσες φορές βρέθηκε αντίπαλος με άλλο στέλεχος σε εσωκομματικές εκλογές, τα ποσοστά του ήταν άνω του 70%.

Την ίδια στιγμή όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιθανό να έχει στην ηγεσία του γυναίκα, αν τουλάχιστον επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ που θέλουν την Έφη Αχτσιόγλου να είναι όχι μόνο υποψήφια για την προεδρία αλλά και ένα από τα... φαβορί για να αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.