UPDATE #NOW

Μίλαν Κούντερα: Πέθανε στα 94 του χρόνια ο διάσημος συγγραφέας


JTeam

12 Ιουλίου 2023

Μίλαν Κούντερα: Πέθανε στα 94 του χρόνια ο διάσημος συγγραφέας
@wikipedia
O Μίλαν Κούντερα έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τα έργα του «Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι» και «Το Βιβλίο του Γέλιου και της Λήθης»

Σε ηλικία 94 ετών πέθανε σήμερα το πρωί ο μεγάλος συγγραφέας και φιλόσοφος Μίλαν Κούντερα, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο της κρατικής τσεχικής τηλεόρασης. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του ύστερου 20ου αιώνα, ενώ ξεχώρισε για τα έργα του, όπως: «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», «Το αστείο», «Η άγνοια», «Η γιορτή της ασημαντότητας».

Ο διάσημος συγγραφέας γεννήθηκε στο Μπρνο της πρώην Τσεχοσλοβακίας το 1929 και ζούσε εξόριστος με τη σύζυγό του Βέρα, στη Γαλλία από το 1975. Το 1979 πήρε και τη γαλλική υπηκοότητα.


Ο Κούντερα είχε συγγράψει τόσο στην τσέχικη όσο και στη γαλλική γλώσσα, ενώ επιμελήθηκε προσωπικά όλες τις γαλλικές μεταφράσεις των βιβλίων του, προσδίδοντάς τους ισχύ πρωτοτύπου και όχι μεταφρασμένου έργου. Κατόπιν λογοκρισίας, η κυκλοφορία των έργων του ήταν απαγορευμένη στη γενέτειρά του έως και την πτώση της κομμουνιστικής κυβέρνησης κατά τη βελούδινη επανάσταση του 1989.