UPDATE #NOW

ΗΠΑ: Πρώην αξιωματικός μίλησε στο Κογκρέσο για τα UFOs - «Υπάρχουν εξωγήινοι και μας το κρύβουν»


Στεφανία Παπαδημητρίου

27 Ιουλίου 2023

ΗΠΑ: Πρώην αξιωματικός μίλησε στο Κογκρέσο για τα UFOs - «Υπάρχουν εξωγήινοι και μας το κρύβουν»
Τι ειπώθηκε στην ιστορική ακρόαση για τα UFOs

Απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση μάς κρύβει εξωγήινα διαστημόπλοια και πως έχει βρει πιλότους με «μη ανθρώπινο βιολογικό υλικό». Ο ίδιος, ωστόσο, δεν μπόρεσε «να μπει σε λεπτομέρειες», αλλά μίλησε μέσα σε άκρες στο Κογκρέσο.

Η ακρόαση του Ντέιβιντ Γκρας, όπως ονομάζεται, πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου. Ο πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών, o οποίος υποστηρίζει ότι έχει υπάρξει φοιτητής Φυσικής και, γενικά, του αρέσει να τα σκαλίζει, είπε ότι γνωρίζει «πολλούς συναδέλφους» που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ΑΤΙΑ αλλά και από κόσμο που εργαζόταν για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Γκρας υπηρέτησε ως αντιπρόσωπος δύο ομάδων εργασίας του Πενταγώνου που διερευνούσαν τα UAPs (έτσι ανέφεραν τα UFOs) μέχρι τις αρχές του 2023. Δήλωσε ότι ενημερώθηκε για «ένα πρόγραμμα αντίστροφης μηχανικής και ανάκτησης των συντριμμιών ενός ιπτάμενου αντικειμένου αγνώστου ταυτότητας» κατά τη διάρκεια της εργασίας του για την εξέταση απόρρητων προγραμμάτων. Πρόσθεσε ότι του αρνήθηκαν την πρόσβαση σε αυτά τα προγράμματα όταν τη ζήτησε, και κατηγόρησε τον στρατό για υπεξαίρεση κονδυλίων για να τα αποκρύψει από την εποπτεία του Κογκρέσου. Αργότερα δήλωσε ότι είχε πάρει συνέντευξη από αξιωματούχους που είχαν άμεση γνώση αεροσκαφών με «μη ανθρώπινη» προέλευση και ότι από ορισμένα σκάφη είχαν ανακτηθεί τα λεγόμενα «βιολογικά υλικά».

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε τον φετινό Ιούλιο στην ιστοσελίδα Debrief, o Γκρας υποστήριξε ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας «απέκρυπτε παράνομα» πληροφορίες γύρω από την ανεύρεση πληρώματος «μη-ανθρώπινης καταγωγής» από το Κογκρέσο. Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το Πεντάγωνο αλλά και άλλα κράτη, έχουν έρθει σε επαφή με «ακέραια ή μερικώς ακέραια αεροσκάφη» τις τελευταίες δεκαετίες. Και σε βίντεο από πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο NewsNation, υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί μέχρι και πτώματα πιλότων που σίγουρα δεν ήταν άνθρωποι.

Ο πρώην αξιωματικός έδωσε στο Κογκρέσο και την Υπηρεσία Πληροφοριών «εκτενείς και απόρρητες πληροφορίες για συγκεκαλυμμένα προγράμματα» που αποδείχθηκαν «μη ανθρώπινης προέλευσης». Επίσης, κατέθεσε μήνυση υποστηρίζοντας ότι του έκαναν αντίποινα, επειδή αποκάλυψε αυτές τις πληροφορίες.

O Γκρας δεν ήταν ο μόνος που κατέθεσε. Στο Κογκρέσο μίλησαν ο πρώην πιλότος του αμερικανικού Ναυτικού, Ράιαν Γκρέιβς, και ο Ντέιβιντ Φρέιβορ, ο οποίος τράβηξε βίντεο ένα μεγάλο ιπτάμενο αντικείμενο κατά τη διάρκεια δικής του πτήσης στην ακτή της Καλιφόρνια, το 2004.

Ο Γκρέιβς ήταν πιλότος ενός F-18 όταν άρχισε να συναντά άγνωστα αντικείμενα. Τα περιέγραψε ως «σκούρους γκρι ή μαύρους κύβους (…) στο εσωτερικό μίας διάφανης σφαίρας, με τις ακμές τους να εφάπτονται στο εσωτερικό της σφαίρας». Πρόσθεσε ότι συνάδελφός του, του μίλησε για ένα αντίστοιχο περιστατικό στην ίδια περιοχή, κατά το οποίο ένα αντικείμενο διαμέτρου μεταξύ 12 και 36 εκατοστών πετούσε μεταξύ των F-18 και έφτανε πολύ κοντά τους.

Οι συναντήσεις με ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας «δεν ήταν ούτε σπάνιες, ούτε μεμονωμένα περιστατικά».

«Αν όλοι μπορούσαν να δουν το βίντεο που έχει λογοκριθεί αλλά και όσα βίωσα, η εθνική αυτή συζήτηση θα άλλαζε», ανέφερε. «Σας καλώ να παραμερίσετε το στίγμα και να θέσετε επί τάπητος την έλλειψη ασφάλειας που έφερε στο φως αυτό το θέμα. Αν τα UAP είναι ξένα drones, πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Αν είναι κάτι άλλο, είναι επιστημονικό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, τα ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας είναι ανησυχητικά για την πτητική ασφάλεια. Οι Αμερικανοί αξίζουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει στους ουρανούς μας. Έχουμε αργήσει πολύ».