UPDATE #NOW

Christie’s: Ακύρωσε δημοπρασία κοσμημάτων συνδεδεμένων με τις θηριωδίες των Ναζί


JTeam

8 Σεπτεμβρίου 2023

Christie’s: Ακύρωσε δημοπρασία κοσμημάτων συνδεδεμένων με τις θηριωδίες των Ναζί
Σε ακύρωση της δεύτερης δημοπρασίας κοσμημάτων από τη συλλογή Horten προχώρησε ο οίκος Christie’s μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τη σχέση της γερμανοαυστριακής οικογένειας με το ναζιστικό καθεστώς, από τα εγκλήματα του οποίου επωφελήθηκαν για την απόκτηση τους

Σε δημοπρασία του οίκου Christie’s τον Μάιο, κάποιοι αγοραστές πλήρωσαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για τα διαμάντια, τα σμαράγδια και τα ζαφείρια που ανήκαν στην Αυστριακή κληρονόμο Χάιντι Χόρτεν. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις κοσμημάτων στην ιστορία.

Έκτοτε, ωστόσο, οι διασυνδέσεις της οικογένειας Horten με τη ναζιστική εποχή προκάλεσαν εκτεταμένες αντιδράσεις -και τώρα, μια δεύτερη, παρόμοια πώληση από τη συλλογή Horten ακυρώθηκε, σύμφωνα με τον Ζάκαρι Σμολ των New York Times.

«Η πώληση της συλλογής κοσμημάτων Heidi Horten προκάλεσε έντονο προβληματισμό και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν μάς επηρέασαν βαθιά και θα συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε σχετικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Άνθεα Πιρς, πρόεδρος του οίκου Christie’s για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr