UPDATE #NOW

Επιδρομή κοριών στο Παρίσι: Είναι παντού και «απειλούν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες


JTeam

4 Οκτωβρίου 2023

Επιδρομή κοριών στο Παρίσι: Είναι παντού και «απειλούν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Οι κοριοί είναι παντού - από τρένα και ξενοδοχεία, μέχρι την Εβδομάδα Μόδας

Το Παρίσι γέμισε κοριούς, 10 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας δίνει (σχεδόν κυριολεκτική) μάχη με έντομα.

Τα μικροσκοπικά αυτά παράσιτα εμφανίστηκαν πρώτα σε ξενοδοχεία και παραθεριστικά θέρετρα ο καλοκαίρι. Έπειτα, τα είδαν σε σινεμά, πιο πρόσφατα, κόσμος τα παρατηρεί να περιπλανιούνται ανέμελα ανάμεσα στις θέσεις του μετρό και, πρόσφατα, ήταν guest στην Εβδομάδα Μόδας.

Τρομοκρατημένοι επιβάτες τρένων ανεβάζουν βίντεο των κοριών στα social media, προειδοποιώντας για την κατάσταση. Κάποιος ενημέρωσε τους followers του πως, όταν συνειδητοποίησαν την παρουσία των εντόμων, επικράτησε πανικός, καθώς δεν μπορούσαν να κατέβουν μέχρι να έφταναν στην επόμενη στάση.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Εμανουέλ Γρεγκουάρ, είπε στους πολίτες – ανάμεσά τους και πάμπλουτοι, διάσημοι καλεσμένοι στην Εβδομάδα Μόδας – πως «κανείς δεν είναι ασφαλής». Και πώς να είναι ασφαλείς, όταν λέγεται ότι οι κοριοί πήγαν μέχρι και στο αεροδρόμιο; Κάποιοι πήγαν και στο Μαρόκο.

Οι λιμενικές αρχές της χώρας βρήκαν κοριούς σε ένα ferry που έφτασε από τη Μαρσέιγ. Ήταν η πρώτη φορά που εθεάθησαν αυτά τα έντομα, οπότε οι επιβάτες του πλοίου χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι να απολυμανθεί πλήρως το πλοιάριο, για να κατέβουν.

Οι γαλλικές εταιρείες απεντόμωσης, πάντως, δηλώνουν εξαντλημένες. Οι Παριζιάνοι διατίθενται να δώσουν πάνω από 500 ευρώ για να καθαρίσουν τα σπίτια τους, τόσο αν εντοπίσουν τα παράσιτα, όσο και προληπτικά. Παράλληλα, οι ειδικοί ανησυχούν πως αυτή η επιδρομή κοριών ίσως θέσει σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, πάντως, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.