UPDATE #NOW

Χρυσή Μπάλα Γυναικών: Η Αϊτάνα Μπονματί το φαβορί για την κατάκτηση


JTeam

30 Οκτωβρίου 2023

Χρυσή Μπάλα Γυναικών: Η Αϊτάνα Μπονματί το φαβορί για την κατάκτηση
Φέτος θα απονεμηθεί για πέμπτη φοράη Χρυσή Μπάλα Γυναικών και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατευθυνθεί στην Ισπανία για τρίτη συνεχή χρονιά

Η 67η έκδοση της Χρυσής Μπάλας θα γιορταστεί στο Théâtre du Châtelet στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας (30/10). Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα απονεμηθεί το βραβείο των γυναικών, και μετά τις δύο σερί κατακτήσεις της Αλέξια Πουτέγιας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάει ξανά σε ισπανικά χέρια, αυτά της Αϊτάνα Μπονματί.

Φέτος, η Ισπανία έχει έξι υποψήφιες για το βραβείο μετά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου: Αϊτάν Μπονματί, Όλγα Καρμόνα, Σάλμα Παραγιουέλο, Πάτρι Γκιχάρο, Μαπί Λεπόν και Άλμπα Ρεντόντο. Όλες τους συνέβαλαν καθοριστικά στο ταξίδι της La Roja στον πρώτο της τίτλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το περασμένο καλοκαίρι.

Υποψήφια βέβαια είναι και η αρχηγός της Γερμανίας Αλεξάντρα Ποπ, η συμπαίκτη της στη Βόλφσμπουργκ Έβα Παχόρ καθώς και η αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας Μίλι Μπράιτ και οι συναθλήτριές στις Lionesses Ρέιτσελ Ντάλι, Μέρι Έρπς και Τζόρτζια Στάνγουεϊ δευτεραθλήτριες στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων ξεχωρίζουν και η Λίντα Καϊσέδο της Ρεάλ Μαδρίτης και η αστέρας της Αυστραλίας Σαμ Κερ, η οποία τερμάτισε τρίτη στις εκδόσεις 2021 και 2022.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen