UPDATE #NOW

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Toυλάχιστον 15 νεκροί - Ο μακελάρης είχε δολοφονήσει νωρίτερα τον πατέρα του


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Toυλάχιστον 15 νεκροί - Ο μακελάρης είχε δολοφονήσει νωρίτερα τον πατέρα του
Gabriel Kuchta / Getty Images
Ανάμεσα στους νεκρούς της Πράγας και ο 24χρονος δράστης

Ένας 24χρονος φοιτητής σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους στο πανεπιστήμιο της Πράγας και τραυμάτισε άλλα 24 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία εντοπίστηκε και το νεκρό σώμα του 24χρονου μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου όπου άνοιξε πυρ.

Το «άψυχο σώμα» του ένοπλου βρέθηκε στο πανεπιστήμιο, είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Πρόσθεσε ότι πιστεύεται ότι ο δράστης εμπνεύστηκε από παρόμοιες σφαγές που έγιναν στο εξωτερικό. Οι πυροβολισμοί δεν συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βιτ Ρακούσαν, ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος της Πράγας είπε ότι ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε. Ο ένοπλος ήταν φοιτητής από ένα χωριό κοντά στην Πράγα και ο πατέρας του βρέθηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα. Ο δράστης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ο 24χρονος Ντάβιντ Κόζακ, ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τις αρχές. Εννιά άτομα από τις 24 τραυματισμένους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Τα μέτρα οπλοκατοχής στην Τσεχία είναι ιδιαίτερα αυστηρά, με τις αρχές να μην γνωρίζουν ακόμη, πως το όπλο στρατιωτικού τύπου έφτασε στα χέρια του 24χρονου.


Την ίδια ώρα στα social media έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών στην Πράγα. ενδεικτικό του πανικού που προηγήθηκε είναι ένα βίντεο που δείχνει φοιτητές να κρύβονται ενώ ακούγονται οι πυροβολισμοί. πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Πράγας.