UPDATE #NOW

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 80χρονος δολοφόνησε την 87χρονη σύζυγό του


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2024

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 80χρονος δολοφόνησε την 87χρονη σύζυγό του
Eurokinissi
Άλλη μία γυναίκα δολοφονήθηκε από τον άντρα της 

Μία ακόμα γυναικοκτονία διαπράχθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/2) στη Θεσσαλονίκη, καθώς μία 87χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή, μετά από μαχαιριές του 80χρονου συζύγου της. Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έλαβε χώρα στο διαμέρισμα που διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 80χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι την 87χρονη, και στη συνέχεια, βρέθηκε ημιλιπόθυμος δίπλα στο πτώμα της, καθώς μετά το έγκλημα κατανάλωσε χάπια. Ο ανιψιός του ζευγαριού ήταν εκείνος που κάλεσε την αστυνομία.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, και εξετάζοντας τη σορό διαπίστωσε τραύματα σε διάφορα σημεία, και μεταξύ αυτών, στην κοιλιακή χώρα. Ο 80χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 87χρονης

«Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε βάρος 87χρονης ημεδαπής, ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για τον 80χρονο ημεδαπό σύζυγό της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες χθες (22-02-2024), συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού, εισερχόμενο σε διαμέρισμα όπου διέμενε το ανδρόγυνο στην περιοχή Χαριλάου, βρήκε νεκρή την 87χρονη και σε λιπόθυμη κατάσταση τον άντρα της.

Προστρέξαντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου-Αναλήψεως εντόπισαν τη γυναίκα φέρουσα πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματος και τον 80χρονο άντρα ξαπλωμένο χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο δράστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Εξερεύνηση του χώρου πραγματοποιήθηκε από ειδικό συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας».

Απόπειρα γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη

Λίγες, μόλις, ώρες αργότερα, ένα νέο περιστατικό συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας 42χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στην 39χρονη σύζυγό του, την οποία τραυμάτισε στον λαιμό. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό έλαβε χώρα στα όρια των περιοχών Ωραιόκαστρο-Εύοσμος. Το ζευγάρι επέβαινε μέσα σε ΙΧ, στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής.

Μετά την επίθεση, ο 42χρονος πέταξε το θύμα του από το όχημα και τράπηκε σε φυγή. Η 39χρονη μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο ΑΧΕΠΑ, αλλά πηγές από το νοσοκομείο αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.