UPDATE WHAT'S NEW

Πρώτο ραντεβού για καφέ με τον Βαλεντίνο σας


9 Φεβρουαρίου 2017

314571.jpg

Όταν σκεφτόμαστε την Ιταλία, ένα από τα πρώτα πράγματα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η ρομαντική, παθιασμένη προσέγγιση στη ζωή και, φυσικά, την αγάπη. Η αγάπη, όμως, δεν είναι η μόνη αλχημεία στην οποία οι Ιταλοί αριστεύουν...

Η τέλεια παρασκευή του εσπρέσο έχει αναπτυχθεί χάρη στην ιταλική δημιουργικότητα κατά τη διάρκεια των ετών: μια απλή έγχυση αλεσμένου καφέ και ζεστού νερού έχει οδηγήσει σε μια μορφή τέχνης, που έχει γίνει αντικείμενο μίμησης κι αναζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Η αγάπη και ο καφές πραγματικά βαδίζουν χέρι-χέρι, "Θέλεις να πάμε για καφέ κάποια στιγμή;" είναι, άλλωστε, η κλασική ατάκα για ένα πρώτο ραντεβού. Με πάνω από 20 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο, η Lavazza - ένα αληθινό είδωλο στον ιταλικό κόσμο του καφέ - μπορεί να φέρει τη γεύση, το άρωμα και την ευχαρίστηση του εξαιρετικού καφέ στο τραπέζι.

Είναι ο αλεσμένος καφές η καλύτερη ιδέα για το πρώτο ραντεβού; Ναι, και παραθέτουμε γιατί:

1. Ο καφές είναι κάτι απλό και καθημερινό

Η πίεση για το τι θα φορέσετε και τι θα κάνετε στο πρώτο ραντεβού μπορεί να χαλάσει όλο τον ενθουσιασμό και τη διάθεση. Αν βγαίνετε για καφέ, δεν χρειάζεται να ντυθείτε ιδιαίτερα ή να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σχέδιο. Μπορείτε απλά να συναντηθείτε μετά της δουλειά, μετά το γεύμα ή το πρωί.

Αν κάνει ψύχρα έξω, παραγγείλετε κάτι ζεστό όπως έναν βελούδινο και κρεμώδη καπουτσίνο, με το ευρύ και πλούσιο άρωμα ενός κλασικού ιταλικού μέτρια καβουρδισμένου καφέ, όπως ο Lavazza Qualità Rossa. Μην ξεχνάτε το τέλειο αφρόγαλα... στο οποίο μπορείτε να ζητήσετε από τον barista σας να σχεδιάσει ένα σχήμα καρδιάς, μόνο για τους αληθινά ρομαντικούς!

Αν πάλι έχει πιο ζέστη, τα κεφάλια έξω στις πλατείες και τα σοκάκια με έναν caffè shekerato, ένα αφρώδη, αναζωογονητικό παγωμένο ρόφημα - Δοκιμάστε το με Lavazza Qualità Oro - ... κι αρχίστε την κουβέντα!

2. Διαφορετικός καφές για διαφορετικούς χαρακτήρες

Η επιλογή του καφέ λέει πολλά για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Καθήστε πίσω και παρατηρήστε τα εξής: Ζητά το ραντεβού σας από τον barista έναν διπλό εσπρέσο; Ίσως αυτός / αυτή είναι μια κουκουβάγια της νύχτας και προσπαθεί να ξυπνήσει μετά από ένα πάρτι που κράτησε έως αργά, την προηγούμενη νύχτα πριν...

Έναν καφέ φίλτρου ή έναν americano; Στο πρόσωπο απέναντί σας αρέσει να προχωρά τα πράγματα αργά, να βλέπει τις αντιδράσεις και να σκέφτεται καλά την επόμενη κίνηση.

Ντεκαφεϊνέ; Να τα πηγαίνετε καλά μαζί του/της ... δεν θέλετε να τον/την δείτε να νευριάζει!

Αν θέλετε να κάνετε έκπληξη στο ραντεβού σας με μία αυθεντική επιλογή καφέ, που θα σας κάνει πραγματικά να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους, ζητήστε από τον barista σας έναν καφέ με κανέλα και τζίντζερ. Αυτός ο πικάντικος marocchino αποτελεί μία ξεχωριστή και πικάντικη εκδοχή του κλασικού marocchino. Μια εξωτική πινελιά για ένα ασυνήθιστο συνδυασμό, που είναι καλύτερα να τον γεύεστε με Lavazza Qualità Rossa.

3. Ο Καφές σημαίνει συζήτηση

Όταν βγαίνετε έξω για καφέ στο πρώτο ραντεβού, έχετε πραγματικά την ευκαιρία να γνωρίσετε το άλλο πρόσωπο: αντί μιας συνάντησης σε ένα κλαμπ με πολύ θόρυβο, ένα άνετο και ζεστό cafè είναι το ιδανικό μέρος για να συζητήσετε με τον άλλον/η. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, ή αν στιγμιαία ξεμείνετε από κάποιο θέμα συζήτησης, μπορείτε πάντα να μιλήσετε για αυτό που είναι μπροστά σας... τον καφέ!

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που περιμένει να τον ανακαλύψετε πίσω από ένα απλό φλιτζάνι καφέ: "Ξέρεις τη διαφορά μεταξύ του Arabica και του Robusta; Προτιμάς περισσότερο τον γαλλικό καφέ ή τον εσπρέσο; " Εγγυημένα κάτι τέτοιο θα κάνει τη συζήτηση να προχωρήσει!

4. Ένα ραντεβού για καφέ αποτελεί μία εύκολη έξοδο

Αν οι γνώσεις σας για τον καφέ δεν σχετίζονται με το άλεσμά του, ή αν η συζήτηση με το ραντεβού σας δεν προχωρά όπως το φανταζόσασταν, μπορείτε να ξεφύγετε πιο εύκολα σε ένα ραντεβού για καφέ απ΄ ό,τι σε ένα ραντεβού για δείπνο ή ποτό,  χωρίς να χρειαστεί να φανεί άσχημο!

Η συμβουλή είναι να ξεκινήσετε το ραντεβού με έναν γρήγορο εσπρέσο, εύκολα και με στυλ, αλλά πάνω απ 'όλα, μπορείτε να τον πιείτε γρήγορα. Εάν το ραντεβού πηγαίνει καλά, μπορείτε να προχωρήσετε και να παραγγείλετε ένα δεύτερο ποτό, που θα το πιείτε αργά και κοιτώντας τον/την άλλο/η στα μάτια, όπως μία μεγάλη κούπα του Lavazza Filtro Italiano.