UPDATE WHAT'S NEW

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας έδειξε πώς θα είναι το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος


30 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας έδειξε πώς θα είναι το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος

Η  ΑΒ Βασιλόπουλος μας προσκάλεσε στο κατάστημά της στο Ελληνικό για να μας δείξει πώς θα είναι το σούπερ μάρκετ στο μέλλον, αλλά και να ανακαλύψουμε τα ολοκαίνουρια τμήματα και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Κιόσκια με πληροφορίες και μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας είναι μόνο μερικά από αυτά που μας είπαν ότι ήρθαν αλλά και που είδαμε μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ. Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος είναι εδώ.

jenny.gr

Μάλιστα ένα απτό παράδειγμα για όλα όσα μας περιμένουν στην ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η Pepper, το φιλικό ρομπότ, το οποίο και γνωρίσαμε στην είσοδο και που υποδέχεται και εξυπηρετεί τους πελάτες, ενημερώνοντας τους για τις προσφορές και απαντώντας σε όλα τα ερωτήματά τους για το κατάστημα. Όπως ήταν φυσικό η Pepper τράβηξε την προσοχή μας, για αυτό και καθίσαμε λίγα λεπτά μαζί της για να τη γνωρίσουμε. 

jenny.gr

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας είδαμε με μεγάλη χαρά το Fresh Juice Bar ένα νέο τμήμα της ΑΒ Βασιλόπουλος, από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε φρεσκοστυμμένους χυμούς από φρούτα και λαχανικά, καθώς και λαχταριστά smoothies που ταιριάζουν σε κάθε γούστο. Και η αλήθεια ήταν πως δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στους χυμούς που μας πρόσφεραν, τους δοκιμάσαμε σχεδόν όλους και ήταν πραγματικά πεντανόστιμοι και δροσεροί. 

jenny.gr

Το επόμενο νέο τμήμα που συναντήσαμε ήταν ίσως και το πιο γευστικό και λαχταριστό. Ο λόγος γίνεται για το La Fromagerie, ένα μικρό ντελικατέσεν με τυριά από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, με ειδικό σύμβουλο που ενημερώνει για τα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος. Και όλα αυτά, μαζί με εκλεκτούς οίνους και delicatessen προϊόντα. Στο συγκεκριμένο τμήμα μείναμε αρκετή ώρα, δοκιμάσαμε διάφορα τυριά και ενημερωθήκαμε σχετικά με το ποιο ταιριάζει σε αυτό που μας αρέσει. 

jenny.gr

Ένα ακόμη νέο τμήμα που τράβηξε την προσοχή μας ήταν η Armonia. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν πως το νέο αυτό τμήμα έχει 1,700 προϊόντα (βιολογικά, οικολογικά και λειτουργικά), δίνοντας μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για την υγιεινή διατροφή και να βρούμε μια πληθώρα επιλογών που συνεισφέρουν στην φροντίδα του πλανήτη μας. Γιατί όταν βρισκόμαστε σε αρμονία με το σώμα, το πνεύμα μας και τον πλανήτη ζούμε μια καλύτερη ζωή. Και σε αυτό τα χώρο όπως ήταν αναμενόμενο, μείναμε αρκετή ώρα για να ακούσουμε τις συμβουλές που μας παρείχαν οι ειδικοί σχετικά με τα προϊόντα. 

jenny.gr

Στο τέλος και αφού ολοκληρώσαμε την περιήγηση μας εξήγησαν πως ο πελάτης έχει δυο επιλογές να ολοκληρώσει τις αγορές του. Η πρώτη είναι ο παραδοσιακός τρόπος στα ταμεία και η δεύτερη επιλογή το self checkout. Εκεί στο ειδικό μηχάνημα, ακολουθώντας τις οδηγίες, μπορεί να σκανάρει τα προϊόντα και στη συνέχεια να πληρώσει με μετρητά ή κάρτα. Οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες -οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης, μηχανισμός για σειρά προτεραιότητας, κιόσκια με χρήσιμες πληροφορίες-, που ήρθαν για να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτησή μας και να κάνουν τα ψώνια μας ακόμη πιο εύκολα και διασκεδαστικά. 

jenny.gr

Και όλα αυτά τα ζήσαμε σε μια όμορφη ατμόσφαιρα γιορτής που είχε κατακλύσει το κατάστημα, με οικοδεσπότη το ΑΒ Ελληνικό, και τους ανθρώπους του, και σε ρόλο παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό.

jenny.gr

Το εορταστικό φεστιβάλ συμπληρώθηκε με live cooking sessions στη γωνιά των «Έτοιμων Γευμάτων AB You’ll Love» από τον αγαπημένο σεφ, Άκη Πετρετζίκη, και πολλή μουσική με Live Broadcast από τον easy 97,2 και το live performance του συγκροτήματος Swingin' Cats. Γιατί για την ΑΒ, κάθε πελάτης είναι μοναδικός.

jenny.gr