UPDATE WHAT'S NEW

Έρευνα: Το αθλητικό ντύσιμο μπορεί να σου αυξήσει την όρεξη για γυμναστική. Μήπως να το καθιερώσεις;


21 Ιανουαρίου 2020

Έρευνα: Το αθλητικό ντύσιμο μπορεί να σου αυξήσει την όρεξη για γυμναστική. Μήπως να το καθιερώσεις;

Πολλές φορές έχει τύχει να φορέσουμε κάτι που μας αρέσει πολύ και αυτομάτως να βελτιωθεί η διάθεσή μας και να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή μας. Υπάρχουν φυσικά και φορές που φοράμε ρούχα που δεν μας αρέσουν και μας κάνουν να νιώθουμε άβολα όλη μέρα. 

Με λίγα λόγια, το ντύσιμό μας μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε χωρίς άμεσα να το συνειδητοποιούμε. 

Αυτό σύμφωνα με επιστήμονες του Northwestern University στο Ιλονόις, ονομάζεται “enclothed cognition”, δηλαδή “ενδυματολογική συνείδηση”.

Στην έρευνα που διεξήγαγαν έδωσαν σε ένα μέρος των εθελοντών να φορέσουν εργαστηριακές ποδιές, ενώ στους υπόλοιπους δεν έδωσαν τίποτα ιδιαίτερο να φορέσουν και στη συνέχεια τους ζήτησαν να πραγματοποιήσουν διάφορες εργασίες που απαιτούσαν συγκέντρωση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι φορούσαν την εργαστηριακή ποδιά ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί. 

"Όλα έχουν να κάνουν με το συμβολικό νόημα που αποδίδεται με ένα συγκεκριμένο είδος ρούχων" ανέφερε ο ένας από τους δύο ερευνητές, Hajo Adam.

Παρόλο που χρειάζονται περισσότερες έρευνες, οι δυο επιστήμονες πιστεύουν ότι η ίδια θεωρία μπορεί εφαρμοστεί και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως στα ρούχα γυμναστικής και στην άσκηση. 

Τα ρούχα γυμναστικής μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πιο active και να σου δημιουργήσουν την προδιάθεση να θέλεις να πας στο γυμναστήριο και να ασκηθείς. 

jenny.gr

Έτσι, μια λύση για να βάλεις πιο συστηματικά τη γυμναστική στη ζωή σου και να αφήσεις τις αναβολές είναι να καθιερώσεις το athleisure style. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια τα αθλητικά ρούχα μπήκαν στην καθημερινότητά μας. Τα φοράμε για να πάμε μια βόλτα, για ψώνια, ακόμη και στο γραφείο. Αρκεί να βρεις ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και άνετα.

Εμείς έχουμε λατρέψει τα αθλητικά ρούχα της ελληνικής εταιρείας BAYA.fit,  τα αρχικά της οποίας σημαίνουν “Be As You Are”, δηλαδή “να είναι ο εαυτός” γιατί πάνω από όλα πρέπει να νιώθεις “εσύ” ό,τι ρούχο και αν φοράς.

Τα ρούχα τους συνδυάζουν την ποιότητα και την ανθεκτικότητα με το στυλ και τον όμορφο σχειδιασμό. 

jenny.gr

Έτσι, μπορείς να τα φοράς όλη μέρα, χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις ότι φαίνεσαι πρόχειρα ντυμένη, όπως συνέβαινε παλιά. Όσο πιο συχνά τα φοράς λοιπόν, και όσο πιο όμορφα νιώθεις με αυτά, τόσο πιο sporty θα αρχίσεις να νιώθεις, αυξάνοντας παράλληλα και την όρεξη σου να γυμνάζεσαι πιο συχνά. 

jenny.gr


Προφανώς, ένα κολάν, μια φόρμα και ένα φούτερ δεν μπορούν να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμή σου για να αρχίσεις να αθλείσαι, αν μέχρι τώρα ακολουθούσες μια καθιστική ζωή. Σύμφωνα με τις θεωρίες ψυχολογίας για να αλλάξουμε κάτι χρειάζεται πρώτα να υπάρχει η προδιάθεση, η σκέψη, η προετοιμασία, η δράση και τέλος η διατήρηση της αλλαγής μας.

jenny.gr

Τα ρούχα γυμναστικής δεν είναι υποκατάστατο των εσωτερικών κινήτρων. Αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην αλλαγή του τρόπου που βλέπεις τη γυμναστική. Μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι περισσότερο θετικά προσκείμενος στη σωματική άσκηση. Σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και περισσότερο active.

Δοκίμασε λοιπόν, τα ρούχα της BAYA.fit και ανακάλυψε τον αθλητικό εαυτό σου

Επισκεφτείτε το λογαριασμό της BAYA στο Instagram και στο facebook