UPDATE WHAT'S NEW

Τα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην προστασία και αντιμετώπιση των ιώσεων


13 Μαρτίου 2020

Τα συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην προστασία και αντιμετώπιση των ιώσεων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προστατευτούμε, αλλά και να αντιμετωπίσουμε γρήγορα τις ιογενείς λοιμώξεις.

Οι συνήθεις οδηγίες προφύλαξης των γιατρών περιλαμβάνουν καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών, να μην αγγίζουμε τα μάτια και τη μύτη μας, να αποφεύγουμε τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους και τα μέρη όπου δημιουργείται συνωστισμός, και να φροντίζουμε να κοιμόμαστε καλά. Εξίσου σημαντικό όμως, είναι να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ώστε να δώσουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα τα εφόδια που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τον ιό.

Ο βασικότερος τρόπος για να αποκτήσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό είναι μέσω μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά, που θα προσφέρει στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Όταν όμως αυτό δε γίνεται σε καθημερινή βάση, μπορούμε να στραφούμε για βοήθεια σε ορισμένα πολύτιμα συμπληρώματα. Ποια είναι τα συμπληρώματα που βοηθούν στην καλή άμυνα του οργανισμού, αλλά και στην ταχύτερη ανάρρωση από τις ιώσεις;

Εχινάκεια

Η εχινάκεια είναι ένα βότανο που φυτρώνει κυρίως στη Βόρεια Αμερική και για εκατοντάδες χρόνια οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο σε διάφορες περιπτώσεις, από τη θεραπεία διαφόρων μολύνσεων, μέχρι και την επούλωση τραυμάτων από το δάγκωμα φιδιών. Δεκάδες έρευνες έχουν δείξει ότι η εχινάκεια μεταξύ άλλων αποτελεί ένα ισχυρό σύμμαχο για την άμυνα του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, του συναχιού, των ιώσεων και γενικότερα κάθε είδους λοιμώξεων. Αυτό συμβαίνει λόγω της ανοσοδιεγερτικής, αντιφλεγμονώδους και αντιμικροβιακής δράσης της, καθώς ενεργοποιεί τα Τ-λεμφοκύτταρα στον οργανισμό μας και αυτά με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν τα βακτήρια και τους ιούς που απειλούν την υγεία μας.

Βρείτε εχινάκεια σε σταγόνες εδώ
 

jenny.gr

Αλλά και για τα παιδιά σε ταμπλέτες εδώ

jenny.gr

 

Βιταμίνη C 

“Πιες πορτοκαλάδα, έχει βιταμίνη C” λένε πολλοί γονείς στα παιδιά τους για να γίνουν γρήγορα καλά όταν αρρωσταίνουν, και όχι άδικα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η Βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πιο γρήγορη ανάρρωση, με πιο ήπια συμπτώματα. Η βιταμίνη C όμως για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να λαμβάνεται σε καθημερινή βάση και όχι μόνο αφού ξεκινήσουν τα συμπτώματα.

Βιταμίνη C σε ταμπλέτες εδώ

jenny.gr

 

Σαμπούκος 

Έχει μελετηθεί πολλές φορές για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιιικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, καθιστώντας το ως το κατεξοχήν βότανο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, B, C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, αμινοξέα και σε πλήθος φυτοχημικών ουσιών, οι οποίες βρίσκονται στα άνθη και στον καρπό του και έχουν αντιιική και αντιοξειδωτική δράση. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού xάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχει. Έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες και γι’ αυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα. Ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση, ρίχνει τον πυρετό και καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, τον πονόλαιμο και τον βήχα.

Η λήψη σαμπούκου τις πρώτες ημέρες του κρυολογήματος και της γρίπης, φάνηκε πως βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση, στη μείωση φλεγμονών του ανώτερου ανοσοποιητικού καθώς και στη μείωση των συμπτωμάτων.

Βρείτε σαμπούκο σε μορφή κάψουλας εδώ

jenny.gr

 

Πρόπολη

Οι μέλισσες παράγουν την πρόπολη από τις φυτικές ρητινές που εκκρίνοται από τους οφθαλμούς και το φλοιό ορισμένων δένδρων. Για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται ειδικά ένζυμα που διαθέτει η μέλισσα καθώς και μικρά ποσοστά γύρης και κεριού. Αποτελεί δομικό υλικό της κυψέλης καθώς χρησιμοποιείται για να σφραγίσει τις ρωγμές των κυψελών. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ως αντιμικροβιακή ουσία καθώς δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων μέσα στην κυψέλη.

Η πρόπολη διεγείρει τη δράση των φαγοκυττάρων του οργανισμού, με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και βακτηριακές λοιμώξεις. Χάρη στο ευρύ αντιικό της φάσμα, αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς συμβάλλει τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία ιώσεων. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πονόλαιμου, φαρυγγίτιδας, ιγμορίτιδας κ.α., είτε μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Difesal, που περιέχει εχινάκεια, παπάγια (μια πλούσια πηγή βιταμίνης C), καθώς και εκχύλισμα αποκηρωμένης πρόπολης για ισχυρή αντιμικροβιακή προστασία. Θα το βρείτε εδώ 

jenny.gr

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής δεν θεωρούνται αντίδοτο, αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία και άμυνα του οργανισμού. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μια μηχανή. Όσο περισσότερο τροφοδοτείται με τα απαραίτητα “καύσιμα”, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί.

Περισσότερες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, αναζητήστε στο online φαρμακείο του Think Pharmacy που παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων από γνωστές και έμπιστες εταιρείες.