«Μένουμε σπίτι» και απολαμβάνουμε χαλαρές στιγμές στον καναπέ μας

Τρίτη 24 Μάρτιος 2020

Οι μέρες που διανύουμε είναι παράξενες όμως είναι γεμάτες από ελεύθερο χρόνο. Μάλιστα, όταν αναζητούμε ιδέες για το τι θα κάνουμε στο σπίτι μας είτε μόνοι μας είτε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, το πρώτο στη λίστα που μπορούμε να απολαύσουμε είναι οι χαλαρές στιγμές στον καναπέ μας. Σειρές, ταινίες, διαδικτυακό streaming και παιχνίδια, είναι από αυτά που θέλουμε να χαρούμε αυτές τις μέρες που είμαστε μακρυά από την εργασία μας.

Και αυτά μπορούμε να τα κάνουμε όλα μαζί μέσω της τηλεόρασης. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει μετατρέψει την τηλεόραση σε ένα πολυμηχάνημα, μέσω του οποίου μπορούμε δούμε ταινίες, να παίξουμε βιντεοπαιχνίδια, να ακούσουμε μουσική σε υψηλή ποιότητα, να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ποικίλες εφαρμογές μέσα από το τηλεχειριστήριό μας.

Η τηλεόραση LG Signature OLED Real 8K ήρθε για να γεμίσει τις ώρες μας απόλαυση. Η Signature OLED τηλεόραση 88 ιντσών ανεβάζει την Real 8K ανάλυση σε άλλο επίπεδο, με πιο ακριβή χρώματα, απεριόριστη αντίθεση και τέλειο μαύρο.

Η LGElectronics  ξεκίνησε τη διάθεση της πρώτης LG Signature OLEDZ9PLAReal 8K τηλεόρασης που είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα και που προσφέρει περισσότερο χρώμα, βάθος και λεπτομέρεια, σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη 88 ιντσών. Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία θέασης, καθώς η τεχνολογία OLED της LG δημιουργεί ένα απαράμιλλο επίπεδο προβολής Real 8K.

Προηγμένα χαρακτηριστικά απαράμιλλης ποιότητας

Η τηλεόραση της LG διαθέτει 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels (7680 x 4320) και 130 εκατομμύρια υπο-pixel αποδίδοντας τέσσερις φορές την ανάλυση 4K, γεγονός που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα LED, το κάθε pixel μπορεί να ελέγχεται μεμονωμένα για τη δημιουργία εξαιρετικά αληθινής εικόνας με πιο ακριβή χρώματα, απεριόριστη αντίθεση και τέλειο μαύρο σε Real 8K ανάλυση. Παράλληλα, η συγκεκριμένη τηλεόραση πληροί τα διεθνή πρότυπα ανάλυσης με τη διαμόρφωση αντίθεσης (CM) στο 91.8%. Σύμφωνα με το ISO, για τον ορισμό της ανάλυσης, η τιμή CM πρέπει να είναι 25% ή μεγαλύτερη και όσο μεγαλύτερη είναι η διαμόρφωση αντίθεσης, τόσο πιο καθαρά εμφανίζονται οι μαύρες και οι λευκές γραμμές. Η OLED 8K τηλεόραση παρέχει Real 8Κ ανάλυση με εξαιρετικά χρώματα, λεπτομέρεια και αντίθεση.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την LG OLED Real 8K τηλεόραση είναι ο έξυπνος επεξεργαστής α9 2ης γενιάς 8K, που χάρη στον αλγόριθμο AI και το αποτελεσματικό upscaling, αναλύει την ποιότητα εικόνας του περιεχομένου και μετατρέπει περιεχόμενο ανάλυσης 2Κ ή 4K σε πιο ρεαλιστικές εικόνες ανάλυσης 8K, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια. Ακόμη, μετατρέπει τον δικάναλο ήχο σε ήχο 5.1 virtual surround, με αποτέλεσμα οι χρήστες να απολαμβάνουν βελτιστοποιημένο ήχο AI.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση της LG υποστηρίζει επίσης το πρότυπο HDMI 2.1, που είναι απαραίτητο για ανάλυση 8K με ταχύτητα 60fps και υψηλότερους ρυθμούς καρέ, καθώς και το ALLM, VRR, και eARC για πιο ομαλή κίνηση και υψηλότερη ποιότητα ήχου. Ακόμη, με την τεχνολογία OLED 8K, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλο το περιεχόμενο σε ρεαλιστική, υψηλή ανάλυση με την υποστήριξη των σημαντικότερων προτύπων HDR, Dolby Vision, Advanced HDR της Technicolor, HLG και HDR10.και HDR10.

Συνδυάζει φωνητικές εντολές, gallery τοπίων και προστασία ματιών

Επιπλέον, με την υποστήριξη του ThinQ AI της LG, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα μόνο με τη φωνητική αναγνώριση συνομιλίας και να λάβουν συστάσεις για προσαρμοσμένο περιεχόμενο με βάση τις τηλεοπτικές τους συνήθειες. Επιπροσθέτως, η OLED τηλεόραση 88'' διαθέτει μια καλλιτεχνική βάση γραφείου, που συνδυάζεται φυσικά με τον περιβάλλοντα χώρο, προσδίδοντας πολυτέλεια στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ υποστηρίζει σταθερά την εξαιρετικά μεγάλη οθόνη. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι διαθέτει τη λειτουργία Gallery Mode, που προβάλλει τοπία παγκοσμίου φήμης, που ενημερώνονται κάθε εποχή από το TripAdvisor.

Για μια άνετη εμπειρία θέασης, οι LG OLED τηλεοράσεις εκπέμπουν μπλε φως σε ποσοστό 29%, πολύ λιγότερο από το ελάχιστο πρότυπο του 50% για μειωμένη κόπωση των ματιών. Έτσι, μπορούμε παρακολουθήσουμε τα αγαπημένα μας  τηλεοπτικά προγράμματα και εκπομπές χωρίς να ανησυχούμε για την υγεία των ματιών μας.