UPDATE WHAT'S NEW

Μύκονος: 5 κρυμμένες παραλίες για ήσυχες βουτιές


29 Ιουλίου 2020

Μύκονος: 5 κρυμμένες παραλίες για ήσυχες βουτιές

Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για να απομονωθείς και να χαλαρώσεις στο δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων.

Ατελείωτα πάρτι, reserve ξαπλώστρες δίπλα στο κύμα, πολυκοσμία και διασημότητες από κάθε γωνιά του πλάνητη: αυτή είναι η εικόνα που έχει ο περισσότερος κόσμος για τις παραλίες της Μυκόνου. Εκτός όμως από όλα αυτά, η Μύκονος έχει και ένα άλλο πρόσωπο, πιο απλό και αυθεντικό.

Τι θα έλεγες αυτό το καλοκαίρι να ανακαλύψεις μια διαφορετική πλευρά του νησιού, απολαμβάνοντας τις βουτιές σου στις πιο ήσυχες και απομονωμένες παραλίες του; Ναι, το δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων έχει και ήσυχες παραλίες, που αποτελούν σημείο συνάντησης για λίγους και... μυημένους επισκέπτες.

Για εσένα που αναζητάς την απομόνωση στις διακοπές σου, βρήκαμε τις top παραλίες για ήσυχες βουτιές στη Μύκονο, αλλά και το τέλειο καταφύγιο χαλάρωσης που θα αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για να τις ανακαλύψεις όλες!

Φωκός

jenny.gr

Σε απόσταση 13 χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου, στο βόρειο τμήμα του νησιού, αμέσως μετά το δεύτερο φράγμα, ο Φωκός είναι μια παραλία με άγρια ομορφιά που προσφέρει απομόνωση και ηρεμία ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αφήνοντας την Άνω Μερά και με κατεύθυνση προς τη Μαού, θα φτάσεις σε αυτή τη μεγάλη παραλία που θα σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι σε άλλο νησί! Εδώ δεν θα βρεις beach bars, ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολυκοσμία. Μόνο υπέροχα, κρυστάλλινα νερά και μια ταβέρνα που είναι ό,τι πρέπει για μετά τις βουτιές. Δίπλα στον Φωκό βρίσκεται και η μικρή παραλία της Μερσίνης, ιδανική κι αυτή για ήρεμες στιγμές.

Μερχιά

jenny.gr

Λίγοι γνωρίζουν αυτό το ανεμοδαρμένο ακρογιάλι που είναι κρυμμένο στα βόρεια του νησιού, σε απόσταση 6 χλμ. από την Άνω Μερά. Η Μερχιά είναι σίγουρα μία από τις ωραιότερες απομονωμένες παραλίες της Μυκόνου. Άμμος, διάφανα νερά και μερικά δέντρα για σκιά δημιουργούν το τέλειο σκηνικό ηρεμίας και χαλάρωσης. Φρόντισε μόνο να προμηθευτείς τα απαραίτητα πριν φτάσεις εδώ.

Βαθιά Λαγκάδα

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, 15 χλμ. από τη Χώρα, θα βρεις την απόμερη και αμμώδη Βαθιά Λαγκάδα. Είναι μία από τις πιο δύσκολα προσβάσιμες παραλίες της Μυκόνου, κατάλληλη για τους λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης. Φτάνοντας εκεί θα αντικρίσεις μια μικρή παραλία με χοντρή άμμο μέσα σε ένα άγριο τοπίο με βράχια δαρμένα από τον άνεμο και τη θάλασσα.

Φραγκιά

Τεράστια και αμμώδης, με πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, η Φραγκιά είναι μία από τις πιο ερημικές παραλίες του νησιού, λόγω της δύσκολης πρόσβασης. Βρίσκεται στον δρόμο προς τη Λια, με την οποία συνδέεται μέσω δύσκολου χωματόδρομου. Μπορείς όμως να την προσεγγίσεις και με σκάφος. Πάρε μαζί σου προμήθειες και απόλαυσε την ηρεμία της παραλίας.

Κάπαρη

jenny.gr

Αν και δεν αποτελεί πλέον μυστικό, η μικρή και απομονωμένη Κάπαρη, στο δυτικό τμήμα του νησιού, λίγα μέτρα μετά τον Αϊ-Γιάννη, παραμένει low profile και προσφέρεται για πιο ήρεμες βουτιές. Ένα στενό, κατηφορικό μονοπάτι θα σε φέρει μπροστά σε αυτό τον μικρό παράδεισο που αποτελείται από καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, λεπτή άμμο και λεία βράχια. Φρόντισε να μείνεις μέχρι αργά το απόγευμα για να θαυμάσεις το ηλιοβασίλεμα και την υπέροχη θέα στη Δήλο.

Το απόλυτο καταφύγιο ηρεμίας για το φετινό καλοκαίρι

jenny.gr

Αν ψάχνεις την ιδανική αφετηρία για να ανακαλύψεις τις πιο ήσυχες παραλίες της Μυκόνου, τότε το Adorno Beach Hotel & Suites είναι ένα από εκείνα τα μέρη που πρέπει να τσεκάρεις τη διαθεσιμότητά τους.

Το πρώτο boho chic ιδιωτικό ξενοδοχείο στον Ορνό (μόλις 3 χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου) θα σου προσφέρει απλόχερα την αίσθηση της ιδιωτικότητας, της ασφάλειας και της προσωπικής απομόνωσης που αναζητάς για τις φετινές διακοπές σου, αλλά και εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε ό,τι έχει να προσφέρει η Μύκονος.

jenny.gr

Χτισμένο στο πιο όμορφο σημείο του Ορνού, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο, αυτό το μικρό boutique ξενοδοχείο συνδυάζει αρμονικά την κομψή μποέμ πολυτέλεια με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, για να εμπνεύσει μια εκπληκτική εμπειρία χαλάρωσης.

Κομψά δωμάτια με θέα το απέραντο γαλάζιο, πολυτελείς σουίτες και μεζονέτες με ιδιωτική πισίνα, προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό άνεσης, θέας και παροχών.

jenny.gr

Από το πρωινό με τοπικά προϊόντα και τις εξατομικευμένες θεραπείες spa και μασάζ στην ιδιωτικότητα της σουίτας σου μέχρι τις υπηρεσίες concierge (ιδιωτικές εξορμήσεις με jeep, εκδρομές εν πλω στις Κυκλάδες, κρατήσεις σε εστιατόρια κ.ά.), στο Adorno Beach Hotel & Suites όλα συντονίζονται για να σου προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής.