UPDATE WHAT'S NEW

Η δική μου πρωινή “ιεροτελεστία” που κάνει την κάθε μου μέρα ξεχωριστή


Εύα Καραμπάτσου

4 Αυγούστου 2020

Η δική μου πρωινή “ιεροτελεστία” που κάνει την κάθε μου μέρα ξεχωριστή

Όταν είχε πάρει το μάτι μου παλιότερα τη φράση “morning routine” σε σελίδες του εξωτερικού, είχα πει αυτό είναι! “Θα πρέπει να εντάξω κι εγώ στο καθημερινό μου πρόγραμμα μία ξεχωριστή δική μου “ιεροτελεστία” για να ξεκινάει ευχάριστα η κάθε μου μέρα”, σκεφτόμουν μέχρι που το έκανα πράξη. Τελευταία επικρατεί ολοένα και περισσότερο η φιλοσοφία σχετικά με την καλή ποιότητα ζωής. Αυτό συμπεριλαμβάνει τόσο τη σωματική, όσο και την πνευματική, αλλά και ψυχική υγεία.

jenny.gr

Πρόκειται απλά για αλλαγή συνηθειών. Κάπως έτσι λειτουργεί και η πρωινή ρουτίνα την οποία έχω διαμορφώσει βάσει διαφορετικών προτάσεων και ιδεών, σύμφωνα πάντα με τα γούστα μου, αλλά και τις ανάγκες μου. Μια διαμορφωμένη, σταθερή πρωινή ρουτίνα μιας ώρας για παράδειγμα, θέτει σε εντελώς διαφορετική βάση την καθημερινότητά μου. Και μάλιστα χωρίς καν να το καταλάβω. 

Μια τυπική μέρα μου, λοιπόν, ξεκινά γύρω στις 6 το πρωί με το ξυπνητήρι να χτυπά κι εμένα να προσπαθώ να το βρω στο σκοτάδι για να το κλείσω. Το πρώτο πράγμα που κάνω έχοντας μια ώρα μπροστά μου είναι να πάρω το κινητό μου και να στείλω στον άντρα μου την πρώτη καλημέρα, κοιτάζοντας για λίγο τα μηνύματα σε Instagram και Facebook. 

Έχοντας ξοδέψει περίπου 15’ χουζουρεύοντας και τσεκάροντας το κινητό, σηκώνομαι και πάω στο μπάνιο. Ακολουθεί το καθιερωμένο πλύσιμο δοντιών, φυσικά η περιποίηση προσώπου και το ελαφρύ μακιγιάζ, ιδανικό για το γραφείο.

jenny.gr

Και φτάνει η στιγμή που θα απολαύσω το πρωινό μου παρέα με την ακαταμάχητη μυρωδιά του αγαπημένου μου καφέ.

Κι επειδή η καθημερινότητα που διανύουμε είναι γεμάτη προκλήσεις, ο καφές που με βοηθά να ξεκινήσω δυναμικά κάθε μου μέρα είναι ο Nescafé frappé.

Με το υπέροχο άρωμά του και την πλούσια, γεμάτη γεύση του, ο καφές Nescafé frappé κάνει τις απλές στιγμές της καθημερινότητάς μου πιο απολαυστικές. Η πρώτη γουλιά από τον καφέ μου φέρνει στο μυαλό τα καλοκαιρινά πρωινά στο μπαλκόνι με τον μπαμπά μου και όλες τις υπέροχες στιγμές που έχουμε περάσει παρέα.

Αρχικά, βάζω λίγη ζάχαρη στο ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτω 2 κουταλάκια καφέ Nescafé Classic. Αφού τα ανακατέψω ελαφρώς με το κουταλάκι, προσθέτω νερό και ανακατεύω ελαφρώς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χτυπώ και με το μίξερ, πατώντας on-off 7-8 φορές, ενώ παράλληλα ανεβοκατεβάζω το μίξερ στο κέντρο του ποτηριού, ώστε η κρέμα που θα προκύψει να είναι σε ρευστή μορφή. Προσθέτω 3-4 παγάκια και συμπληρώνω σιγά σιγά με σταθερή ροή στο πλάι, παγωμένο νερό. Voila!

Τώρα ναι! Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω κάθε πρόκληση που θα φέρει μπροστά μου η μέρα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι ο Nescafé frappé είναι ο ιδανικός καφές.

Sponsored by Nescafé