UPDATE WHAT'S NEW

Χαρά ή φόβος;


26 Μαΐου 2021

Χαρά ή φόβος;

«Μπορείς τώρα να ανακαλύψεις τον δικό σου τρόπο διαχείρισης των Συναισθημάτων σου.
Δεν υπάρχει ένας τρόπος διαχείρισης των Συναισθημάτων σου … υπάρχει μόνον ο Δικός σου τρόπος!»

Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου

Σύμφωνα με το Wikipedia το  Συναίσθημα  είναι μια σύνθετη υποκειμενική συνειδητή εμπειρία: ο συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος. Είναι αυτό που ένας άνθρωπος «αισθάνεται», όχι ως απλή αίσθηση αλλά ως κάτι βαθύ, εσωτερικό, που επιδρά στο σώμα (πχ καρδιακός ρυθμός) και την ψυχή του και σχεδόν πάντα εκφράζεται (στο πρόσωπο, στη φωνή, στη στάση του σώματος) και είναι παρατηρήσιμο από τους άλλους.

Το συναίσθημα συναντάται σε όλα τα θηλαστικά, όχι μόνο στον άνθρωπο. Είναι αποτέλεσμα περίπλοκων ορμονικών επιδράσεων και του ασυνείδητου νου. Τα συναισθήματα είναι πολύ δύσκολο να ελέγχονται και χρειάζεται συνειδητή παρατήρηση και εξάσκηση. Προκαλούν την αλλαγή συμπεριφοράς στα θηλαστικά ανάλογα με την κατάσταση στην οποία αυτά βρίσκονται. Στον άνθρωπο τα συναισθήματα πολλές φορές γίνονται αιτία να μη μπορεί να ζει κανείς με λογικά αποδεκτό τρόπο. 

Για εμένα προσωπικά τα Συναισθήματα είναι πηγή τροφής για τα δύο μέρη του Εαυτού (το εγώ ή προσωπικότητα και τον Ανώτερο Εαυτό ή Ύψιστο Δυναμικό)  μας ανάλογα με τη συχνότητα της δόνησής τους. Βασικά τα Συναισθήματα μας αποτελούν Πηγήτροφής για τα δύο μέρη του Εαυτού (το εγώ ή προσωπικότητα ή αλλιώς το μικρό Εσωτερικό Παιδί που όλοι έχουμε μέσα μας και τον Ανώτερο Εαυτό ή Ύψιστο Δυναμικό μας, το μέρος της Δύναμής μας και των άπειρων Ικανοτήτων και Δυνατοτήτων μας) ανάλογα των με τη συχνότητα της δόνησής τους. 

jenny.gr

Η επαφή με το Συναίσθημα μας, μας ενδυναμώνει. Όσο πιο συχνά έρχεται σε επαφή ένας άνθρωπος με τα συναισθήματά του τόσο πιο δυνατός γίνεται. Ήρθε λοιπόν η ώρα να έρθουμε σε πιο κοντινή επαφή με τα Συναισθήματα μας … με όλα μας τα Συναισθήματα. Προσωπικά πιστεύω πως … όλα τα συναισθήματα κρύβουν Ευλογίες, Γνώση και Σοφία και ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα.

Και τι  σημαίνει αυτό? 

Αυτό σημαίνει πως τα Συναισθήματά μας εκπέμπουν σε κάποια συχνότητα και ανάλογα με αυτήν τη συχνότητα μας θρέφουν. Υπάρχουν λοιπόν τα Χαμηλοκραδασμικά και τα Υψηλοκραδασμικά, όπως έχω εμπνευστεί και λέω!

ΥΨΗΛΟΚΡΑΔΑΣΜΙΚΑ:

•    Βασίζονται στην Αγάπη και την Αφθονία, τη Χαρά και την Γαλήνη … άρα στην Ολότητα (όταν νιώθω ολόκληρος και πλήρης).
•    Είναι ευεργετικά  για το Σώμα και ενισχύουν την Υγεία και την Ευεξία του. 
•    Σε αυτά ανήκουν η Ανιδιοτελής Αγάπη, η Χαρά, η Συμπόνια, η Συγχώρεση, η Εν - Συναίσθηση. 
•    Ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίες του σώματός μας, το τονώνουν και το θεραπεύουν. 
•    Όταν συντονιζόμαστε μαζί τους βιώνουμε Υγεία, Ενότητα, Ολότητα, Ευεξία, Εσωτερική Αρμονία και Ισορροπία. 
•    Ζούμε μία ζωή επιθυμίας … ένα Παράδεισο επί Γης!

ΧΑΜΗΛΟΛΟΚΡΑΔΑΣΜΙΚΑ

•    Βασίζονται στο Φόβο και στην Έλλειψη
•    Είναι τοξικά για το Σώμα και επηρεάζουν την Ισορροπία και την αρμονική του λειτουργία. Διαταράσσουν τις φυσικές λειτουργίες του σώματός μας, το ανοσοποιητικό μας, την πέψη και την παραγωγή των ορμονών μας. 
•    Σε αυτά ανήκουν οι φόβοι, το άγχος, ο θυμός, η μνησικακία, η θλίψη, το μίσος, η οργή, η έντονη αντιπάθεια, η ζήλια, η ανάγκη για εκδίκηση ή κριτική και επίκριση. 
•    Όταν συντονιζόμαστε για πολύ καιρό μαζί τους βιώνουμε  Α – σθένεια και Δυστυχία. 

Κάθε Συναίσθημα σε όποια συχνότητα και εάν εκπέμπει είναι ένα μήνυμα από το Σύμπαν.  Όλα μας τα συναισθήματα φέρνουν ένα μήνυμα …. Όλα μας τα συναισθήματα έχουν ένα μήνυμα από το Σύμπαν για Εμας!  Με τον τρόπο αυτό το Σύμπαν, μας δείχνει που βρισκόμαστε την κάθε στιγμή!  Άρα, κάθε φορά που ένα συναίσθημα ξεπηδά από μέσα μου και προσπαθεί να μου τραβήξει την προσοχή είναι επειδή το Σύμπαν κάτι επιθυμεί να μου πει και αυτό το κάτι είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι μία πληροφορία που προέρχεται από ένα πεδίο ύπαρξης Ανώτερης Νοημοσύνης εκατομμύρια έτη φωτός ανώτερη και από τον πιο έξυπνο άνθρωπο πάνω στη Γη!!

Μπορούμε να πούμε πως τα συναισθήματά μας είναι η γλώσσα του Σύμπαντος. Μέσω του κάθε συναισθήματος μας, το Σύμπαν μας μιλάει και επικοινωνεί μαζί μας. Το Σύμπαν δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω των γήινων γλωσσών. Το Σύμπαν δεν γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά ή Κορεάτικα … αντίθετα γνωρίζει από Χαρά και Φόβο, δύο βασικά και θεμελιώδη συναισθήματα που παράγουν πραγματικότητες. Και τα δύο όμως αποτελούν δύο διαφορετικές εκφάνσεις της ίδιας ενέργειας, της Υψηλότερης σε συχνότητα ενέργειας … της Αγάπης! Με βάση αυτά τα δύο θεμελιώδη συναισθήματα παράγονται και όλα τα υπόλοιπα.  

jenny.gr

Είμαι η Αλεξάνδρα … ζω στην Αθήνα και εργάζομαι μέσω προσωπικών συνεδριώνHighEmotionalCoaching. Επίσης, υποστηρίζω όποιον το επιθυμεί χρησιμοποιώντας την τεχνική του Εκκρεμούς, του Αγγελικού Ρεικι, της Ύπνωσης και της Ψυχοθεραπείας Gestalt. Παράλληλα, μέσω ομάδων διοργανώνω και διεξάγω ΑυτοΓνωσιακά σεμινάρια και retreats …… Χαράς … Συνειδητοποίησης … Απόλαυσης και Μαγευτικότητας … ! Είμαι η AiCAN και Είμαι εδώ για Εσάς … !

Θα χαρώ να μοιραστείς μαζί μου τις Σκέψεις σου και τις δικές σου ΑυτοΑνακαλύψεις και Επιλογές στο [email protected] και να εξασφαλίσεις τη δική σου ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία Γνωριμίας με Εμένα και με το HighEmotionalCoaching!

Λίγο πριν σε αφήσω επιθυμώ να σου υπενθυμίσω να μένεις σταθερός στον παλμό σου … #stayTunedToYourself

Με Αγάπη,
AiCAN
Κωνσταντοπούλου Αλεξάνδρα
Leadership Coach & Mentor
Psychospiritual Teacher
Creator of High Emotional Coaching

 

Η Αλεξάνδρα Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ως Leadership Coach & Mentor υποστηρίζει διευθυντικά στελέχη και άτομα που κατέχουν θέση ευθύνης σε εταιρείες και οργανισμούς, τα οποία επιθυμούν να φέρουν εξισορρόπηση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, μέσα από τη παρατήρηση και διαχείριση των συναισθημάτων τους. Πρόσφατα, δημιούργησε το High Emotional Coaching μέσα από το οποίο υποστηρίζει άνδρες και γυναίκες όλων των επιχειρηματικών και επαγγελματικών κλάδων να γίνουν Ηγέτες του Εαυτού τους και να φέρουν ισορροπία στο συναισθηματικό τους κόσμο και να μετατρέψουν τα συναισθήματα που τους μπλοκάρουν σε κινητήριο δύναμη για την επίτευξη των στόχων τους και της ζωής που επιθυμούν να ζήσουν. Μέσα από τις κατάλληλες, δυναμικές ερωτήσεις βοηθά τον πελάτη να εστιάσει στο συναίσθημα που νιώθει την κάθε στιγμή και τον υποστηρίζει στις επιλογές και το σχέδιο δράσης που ο ίδιος δημιουργεί με στόχο πάντα το συναίσθημα που επιθυμεί να βιώσει. Καθώς βίωσε και βιώνει τις αλλαγές στην προσωπική της Ζωή έθεσε σαν στόχο να υποστηρίζει και άλλους ανθρώπους να εν – θυμηθούν τον πραγματικό τους Εαυτό. Η Αλεξάνδρα είναι Ψυχοενεργειακή θεραπεύτρια και κλινική υπνοθεραπεύτρια πιστοποιημένη από τον Διεθνή Οργανισμό Επαγγελματιών Ολιστικής Ιατρικής (IPHM) και έχει πιστοποιημένη ειδίκευση στην ψυχοθεραπευτική τεχνική της Gestalt και ειδικότερα στην τεχνικής της Άδειας Καρέκλας από τη σχολή ΔΙΟΔΟΣ - Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Θεραπείας. Έχει παρακολουθήσει το πτυχίο του Diego  Sanchez “CHAKRAS & MERIDIANS” και κατέχει το πτυχίο Coaching & Ηγεσία της Global Academy of Coaching, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιστοποιημένο από τον ICF (International Coach Federation). Πιστεύοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα τη συνεχή εκπαίδευση και πνευματική διεύρυνση και έχοντας θέσει ως στόχο την δια βίου εξέλιξη και μάθηση ξεκίνησε φέτος (2020 – 2021), να φοιτά στο Jungian Coaching School, ένα πτυχίο το οποίο συνδυάζει την Ψυχολογία του Ασυνειδήτου του Jung και τις δεξιότητες του Coaching, ένα ακόμα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιστοποιημένο από τον ICF (International Coach Federation). Είναι μέλος του μεγαλύτερου Διεθνούς Οργανισμού Coaching, The International Coaching Federation και της

Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Γυναικών, International Society of Female Professionals.
Μέσα από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Actually I Can…Healing & Coaching Etheric Academy ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ», της οποίας είναι Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε εταιρείες, δήμους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μέσα από τη διοργάνωση εκπαιδεύσεων, σεμιναρίων, ομιλιών, προσωπικών συνεδριών, συνεδρίων και φεστιβάλ αυτογνωσία και ευεξίας, υποστηρίζοντας ευπαθείς ομάδες του κοινωνικού συνόλου (ανηλίκων και ενηλίκων), φυσικών προσώπων και επαγγελματιών.