UPDATE WHAT'S NEW

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης: Το ιστορικότερο κολυμβητικό γεγονός στην Ελλάδα


8 Ιουνίου 2021

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης

Η ώρα για την κολυμβητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης πλησιάζει.

Η μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης πλησιάζει, καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει για 2η συνεχή χρονιά, συμμετοχές από ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις 2-4 Ιουλίου 2021, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.  

Η απόλυτα επιτυχημένη οργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, κατά την περσινή χρονιά, τον οδήγησε στην κορυφή του θεσμού των Tourism Awards με 5 συνολικά βραβεία. Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκε με 2 Silver βραβεία για τη στρατηγική που ακολούθησε για την «Προστασία του φιλοξενούμενου - Προστασία του προσωπικού» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και για την «Ολοκληρωμένη Επικοινωνιακή Καμπάνια» καθώς και με 3 Bronze βραβεία στις κατηγορίες «Αθλητικός Τουρισμός», «Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας» και “Technology enhanced experience” για τις λύσεις τεχνολογίας που αξιοποίησε για τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Ενόψει της τέλεσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης 2021, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις από τον Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννη Κοντζιά, τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, την Προέδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου, τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον Ούγγρο κάτοχο του Oceans Seven και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Attila Manyoki και την παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη.

jenny.gr

Εκ μέρους της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννης Κοντζιάς δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού πιστεύοντας ότι βασική του προτεραιότητα είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματός του, συνεχίζει με περισσότερο ενθουσιασμό να διοργανώνει, για 2η χρονιά, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Φέτος, στις 2-4 Ιουλίου, σας περιμένουμε όλους να κολυμπήσετε πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας κλάδος του τουρισμού που είναι εξαιρετικά αναπτυσσόμενος και καλύπτει το 20% στο σύνολό της τουριστικής κίνησης. Με ένα σύνολο εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, στοχεύουμε να καταστήσουμε τον αθλητικό τουρισμό έναν από τους κύριους πυλώνες του τουριστικού μας προϊόντος».  

Τον χαιρετισμό του προς τη διοργάνωση απέστειλε, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στον οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «O Τουρισμός στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, προσφέρει στους επισκέπτες ένα απαράμιλλο πλεονέκτημα τουριστικής εμπειρίας, ασφάλειας και πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό η σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης» μπορεί να προσφέρει διεθνή αναγνώριση και αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην περιοχή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα μας. Ένα τέτοιο αθλητικό – αλλά ταυτόχρονα τουριστικό και πολιτιστικό-γεγονός, συμβάλλει στην προβολή και στη διεύρυνση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες–καταναλωτές που επισκέπτονται τη χώρα μας. Στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την οργάνωση μιας τόσο σπουδαίας αθλητικής εκδήλωσης, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας. Πριν από λίγες ημέρες ο ελληνικός τουρισμός «άνοιξε πανιά» για την επανεκκίνηση του. Και τέτοιες διοργανώσεις όπως η δική σας συμβάλλουν στην προβολή αλλά κυρίως στην επιτυχή προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα. Για να πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω».

jenny.gr

Αντίστοιχα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας συγχαίρω για την εξαιρετική σας πρωτοβουλία, που αναβιώνει τον θεσμό του αυθεντικού μαραθωνίου κολύμβησης. Ένα παράδειγμα που αναδεικνύει τη σπουδαία συμβολή του αθλητισμού καθώς και την αναπτυξιακή δυνατότητα των Δήμων και τον καθοριστικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην τοπική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Η θεσμοθέτηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, μέσω της αναβίωσης της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά και με ακόμα μεγαλύτερη προσμονή καλωσορίζουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης, στο Πευκί της Εύβοιας, στη μνήμη του θρυλικού Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας. Μια ξεχωριστή δράση που συνδυάζει τον αθλητισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό μας. Μια δράση που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και ο Δήμαρχος, Ιωάννης Κοντζιάς και την οποία με πολύ μεγάλη ικανοποίηση και καλή διάθεση, υποστηρίζουμε πέρσι αλλά και φέτος. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση, καλή δύναμη στους κολυμβητές μας. Θα τη χρειαστούν, γιατί τα αγωνίσματα του μαραθωνίου είναι πολύ απαιτητικά. Και βέβαια μια ευχή και μια δέσμευση. Πάντα να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δράσεις που προάγουν κάθε τι όμορφο που έχει ο τόπος μας και να τον κάνουμε ομορφότερο».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά ο Ελληνικός Οργανισμού Τουρισμού χαιρετίζει και στηρίζει τον 2ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης που αποτελεί την αναβίωση ύστερα από 2.500 χρόνια της αυθεντικής, ιστορικής μαραθώνιας διαδρομής. Συμμετέχοντες σε αυτή τη διοργάνωση είναι σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο που κολυμπούν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου. Ο ΕΟΤ στηρίζει και προβάλλει πετυχημένες διοργανώσεις όπως αυτές, γιατί πιστεύει ακράδαντα στη δυναμική του αθλητικού, πολιτιστικού, ιστορικού τουρισμού που αποτελεί απαραίτητο συστατικό του βιωματικού τουρισμού».

jenny.gr

Τον χαιρετισμό προς τη διοργάνωση απέστειλε και ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος, στον οποίο μεταξύ άλλων τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση, χαιρετίζω ως Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και εκ μέρους του Διοικητικού της Συμβουλίου, τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης που διεξάγεται 2 με 4 Ιουλίου στο Πευκί Ευβοίας. Η διοργάνωση, που αναβιώνει ουσιαστικά την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή που ακολουθήθηκε 2.500 χρόνια μετά, από τον Σκυλλία και την κόρη του Ύδνα, στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ, αποτελεί για τους μετέχοντες, εκτός των άλλων, φάρο του πολιτιστικού και φυσικού μας πλούτου, οι οποίοι έτσι γίνονται και μέρος της ιστορίας στον τόπο όπου ουσιαστικά γεννήθηκε η μαραθώνια κολύμβηση. Η πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και οι προδιαγραφές που τίθενται για την επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων διεξαγωγής του αγώνα, αποτελούν το ζητούμενο για εμάς στην ΚΟΕ, που στοχεύει και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην ελληνική επικράτεια. Με απόλυτη ασφάλεια και πάντα εναρμονισμένοι με τους κανόνες της Ομοσπονδίας, της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, σας εύχομαι τα καλύτερα».

Ανάμεσα στους φετινούς συμμετέχοντες βρίσκεται ο Ούγγρος κολυμβητής Attila Manyoki ο οποίος ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση για την πρόσκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα λάβω μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Θα είναι εντυπωσιακό που θα κολυμπήσω τα 10χλμ πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια φανταστική και αξέχαστη εμπειρία η επίσκεψη μου στο Πευκί».   

Τέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη δήλωσε σχετικά με τη φετινή της συμμετοχή: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής του πέρσι, είναι πραγματικά μέσα στην καρδιά μας. Τόσο γιατί η διοργάνωση ήταν άψογη, το πολύ όμορφο φυσικό τοπίο στο οποίο διεξήχθη ο αγώνας αλλά και το ότι είναι εμπνευσμένος από ένα ιστορικό γεγονός. Τη μάχη του Αρτεμισίου. Άξια λοιπόν διεκδικεί μία θέση στο ετήσιο καλεντάρι των κολυμβητών μαραθώνιας κολύμβησης και είναι πόλος έλξης για τον αθλητικό τουρισμό. Εγώ και φέτος θα συμμετάσχω και θα τερματίσω σαν μια σύγχρονη Ύδνα. Σας περιμένω να τα πούμε εκεί και να κολυμπήσουμε μαζί».

Κάντε την εγγραφή σας στους αγώνες & αποκτήστε τα πλουσιότερα πακέτα συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με ασφάλεια στις εντυπωσιακές διαδρομές των 10χλμ (πάνω από τα ναυάγια της Ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ.), των 3χλμ, του 1.5χλμ καθώς και στη νέα, μοναδική διαδρομή των 5χλμ. Αντίστοιχα, οι μικρότεροι φίλοι της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κολυμβητικές τους γνώσεις στον παιδικό αγώνα των 800μ. Οι διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 800μ. έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί. Οι εγγραφές στον παιδικό αγώνα 800μ είναι δωρεάν. Επίσης, η διοργάνωση προσφέρει ειδική έκπτωση και στις ομαδικές εγγραφές άνω των 10 ατόμων. Όλοι οι δημότες Ιστιαίας-Αιδηψού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν στις διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ και 1.5χλμ καθώς φυσικά και στον παιδικό αγώνα των 800μ.

Κάντε τώρα την εγγραφή σας εδώ: https://bit.ly/379LY8f 

Πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 35 ξενοδοχεία της περιοχής, με στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Οι χορηγοί φιλοξενίας, που με ειδικές τιμές που ξεκινούν από 40 ευρώ, προωθούν και προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής είναι οι: Maria Louiza Apartments, Altamar Hotel, Villa Anastasia, Ellaeon Throesma, Kochili Apartments, Pefki Seascape Rooms, Hydna Studios, Aktaion Hotel, Arethousa Hotel, Galini Hotel Edipsos, Island, Ilios Studios, Irene Studios, Meliti Studios, Mirtia Hotel, Prigkipessa Studios, Aenaon Studios, Aidipsos Hotel, Alex Spa Hotel, Anesis, Apolonio, Artemis Rooms Pefki, Artemision Hotel, Asimina Rooms, Avli, Evia Dream, Kerasiotis Apartments, Konstantinos Hotel, Lito Hotel, Maria Studios, Melikari Studios, Oversea Rooms & Villas, Posidonio Studios, Rodon Hotel, Sunset Pefki, Thalassa Hotel, Viki Studios. 

Δείτε εδώ τα ειδικά πακέτα φιλοξενίας: https://bit.ly/3wSjsTp  

Επίσημοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι NP Ασφαλιστική και Philosofish.
Official Water είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.
Official Clothing Partner της διοργάνωσης είναι η Luanvi.
Official Car Rental Partner είναι η Avance.
Security Partner είναι η Target Security.
Partners της διοργάνωσης είναι οι Τυροκομείο Σχορετσανίτη, Nivea Sun, Syconia και Κτήμα Norman.
Athletic Partners του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης είναι οι Red Swim Academy, Swim Academy, Λέανδρος, Swimmingclub.gr, LA Elite Fitness, ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ και Kallithea Open Water Team. 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο έχει θεσπίσει η πολύπειρη ομάδα της ActiveMedia Group, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκομένων.                                                    

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί με την άδεια της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας. Το Sports Production έχει αναλάβει η ActiveMedia Group. Η διοργάνωση αποτελεί μέλος της παγκόσμιας κολυμβητικής κοινότητας αγώνων του Global Swim Series (GSS).   

Μοιραστείτε και εσείς τις συναρπαστικές στιγμές και αναμνήσεις σας από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τη διοργάνωση κάνοντας χρήση του επίσημου hashtag #authenticmarathonswim 

Website: www.authenticmarathonswim.com  
Facebook Page: www.facebook.com/AuthenticMarathonSwim 
Instagram Page: www.instagram.com/authenticmarathonswim 
Twitter Account: https://twitter.com/themarathonswim 
YouTube Channel: www.youtube.com/channel/UCYxMgl-j5wgosL10lyRay5Q