UPDATE WHAT'S NEW

Spetses Classic Yacht Regatta 2021: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών επιστρέφει στις 25 με 27 Ιουνίου


16 Ιουνίου 2021

Spetses Classic Yacht Regatta 2021
Ολόκληρη η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας θα παρελάσει από τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR), που θα διεξαχθεί από τις 25 ως τις 27 Ιουνίου, μετατρέποντας τη θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου σε ένα μοναδικό, υδάτινο αγωνιστικό στίβο, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Ολόκληρη η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας θα παρελάσει από τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR), που θα διεξαχθεί από τις 25 ως τις 27 Ιουνίου, μετατρέποντας τη θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου σε ένα μοναδικό, υδάτινο αγωνιστικό στίβο, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Πάντα με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και με θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies, με μερικά από τα πιο διάσημα κλασσικά σκάφη, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, να λαμβάνουν μέρος. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα.

jenny.gr

Η συμμετοχή σκαφών που έχουν γράψει ιστορία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και εξαιρετικών αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας διεθνώς, συνδυάζονται για να κορυφώσουν τον απόλυτο Μεσογειακό θεσμό, σε μία διοργάνωση που παρά τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί χάρη στο ιδιαίτερο μεράκι και ζήλο που επέδειξαν όσοι φρόντισαν για τη διεξαγωγή.

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR 2021 και μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, κ. Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Σε λίγες ημέρες από σήμερα, τα πιο όμορφα και ιστορικά σκάφη που έχουν κοσμήσει τις ελληνικές θάλασσες, θα βρεθούν στο επίκεντρο τις διεθνούς ιστιοπλοΐας, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όλους του επισκέπτες και λάτρεις του αθλήματος. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει δουλέψει ακούραστα για να προσαρμοστεί ο αγώνας στις ανάγκες της εποχής, χωρίς να χάσει τίποτα από την αίγλη και την ποιότητα του.» 

jenny.gr

Σε τόσο αντίξοες για όλους συνθήκες η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ συνεχίζει να στηρίζει  για τέταρτη χρονιά με υπερηφάνεια το θεσμό της SCYR2021 με δυο εμβληματικές μάρκες οι οποίες είναι και οι Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης. Οι σαμπάνια Moët & Chandon και η super Premium βότκα Belvedere έρχονται να υπογραμμίσουν την αποστολή αυτής της σημαντικής διοργάνωσης τονίζοντας το ευ αγωνίζεσθε και την ομαδικότητα, αξίες παγκόσμιες και διαχρονικές.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2021, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης.

jenny.gr

Η Belvedere καθιέρωσε ένα νέο πρότυπο αριστείας εγκαινιάζοντας πρώτη την κατηγορία της super-premium βότκας. Είναι η πρωτότυπη και αληθινή έκφραση μιας premium βότκας που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα 600 χρόνων παράδοσης και γνώσης. Μια βότκα αυθεντική που δημιουργείται αποκλειστικά από 100% πολωνική σίκαλη, και νερό από το ιδιόκτητο φυσικό πηγάδι του αποστακτηρίου. Η Belvedere πρεσβεύει την ποιότητα και όχι την ποσότητα – ασυμβίβαστη ποιότητα,  ξεχωριστή γεύση και απολύτως φυσικά συστατικά, χωρίς πρόσθετα, όπως ζάχαρη ή γλυκερίνη. Αρκούν 2 συστατικά, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων, θα είναι και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance, για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

jenny.gr

Η Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διεθνώς από τους ικανότερους εμπειρογνώμονες, θα είναι financial partner της διοργάνωσης, ενώ χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta θα είναι η bwin, ένα από τα μεγαλύτερα brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού, που με τη μοναδική τεχνολογική του πλατφόρμα, παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων.

Επίσημος e-mobility partner της διοργάνωσης θα είναι η Kosmoride, το μοναδικό εξειδικευμένο δίκτυο καταστημάτων αποκλειστικά για e-bikes στην Ελλάδα. 

jenny.gr

Υποστηρικτής της διοργάνωσης θα είναι το πολυτελές Amanzoe καθώς και το Nikki Beach Resort & Spa, όπου θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους της διοργάνωσης.

Η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και θα προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, όπως και η Salty Bag,  η οποία θα ράψει τις skippers’ bags των αγώνων, από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοΐας. Υποστηρικτής αντηλιακής προστασίας θα είναι η Intermed με τη σειρά “Luxurious Suncare”, ενώ υποστηρικτής μεταφορών θα είναι η Hellenic Seaways. 

jenny.gr